Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Debuterende Antony meteen goud waard voor Ajax na vroege rode kaart

Laatste update:

Daley Blind verscheen ondanks het recente schrikmoment in de oefenwedstrijd tegen Hertha BSC namens Ajax aan de aftrap voor de seizoensopener. De centrale verdediger kreeg gezelschap van onder meer Antony en Zakaria Labyad, die in de punt van de aanval begon. Aan de kant van Sparta was er zelfs plek voor drie debutanten, met Michaël Heylen, Lennart Thy en doelman Benjamin van Leer. Laatstgenoemde werd eerder deze zomer overgenomen van Ajax. De bezoekers creëerden in de openingsfase enkele bescheiden mogelijkheden via onder meer Dusan Tadic en Quincy Promes, maar zij slaagden er niet in om Van Leer in grote problemen te brengen.

Aan de overkant ging het bij de eerste gevaarlijk ogende uitbraak van Sparta meteen mis voor Ajax toen Tagliafico na doorkoppen van Thy op Mohamed Rayhi een tackle inzette en daarbij de bal op zijn hand kreeg. Doordat de Argentijn de laatste verdediger was, werd het voorval door arbiter Jochem Kamphuis bestraft met een rode prent. Ten Hag greep na de uitsluiting van Tagliafico in door Labyad naar de kant te halen en Sergiño Dest in te brengen als nieuwe verdediger.

Woedende Lisandro Martínez richt pijlen vanuit thuis op Jochem Kamphuis

De rode kaart van Nicolás Tagliafico leidde tot de nodige discussie.Lees artikel

In de daaropvolgende fase waarin Sparta dacht te gaan kunnen profiteren van de man-meersituatie was het juist Ajax dat op voorsprong kwam via Antony. Een schot van een meter of twintig van de debutant was Van Leer te machtig nadat de bal een onverwachte stuit meekreeg van het kunstgrasveld op Het Kasteel. De doelman greep vervolgens vlak voor rust wel goed in na een goede kans voor Tadic, waardoor de schade beperkt bleef tot 0-1. Henk Fraser greep in de rust in door Danzell Gravenberch en Emanuel Emegha in te brengen voor Thy en Deroy Duarte en in de openingsfase van de tweede helft was het merendeel van het balbezit voor de thuisploeg.

Tot grote kansen leidde dit echter niet en het was juist Quincy Promes die iets meer dan tien minuten na de hervatting van de wedstrijd bijna mocht uithalen. Invaller Gravenberch stelde hier niet veel later een schot tussen de palen tegenover, maar zijn rollertje was een makkelijke prooi voor André Onana. Een ruime twintig minuten voor tijd leek de situatie even penibel te worden voor Ajax na een vermeende handsbal van Gravenberch in het strafschopgebied. Na raadpleging van de VAR ging Kamphuis hier echter niet in mee, waardoor het gevaar voor de Amsterdammers week.

Een kwartier voor tijd mocht ook David Neres, die lang aan de kant stond vanwege een knieblessure, zijn entree maken in plaats van landgenoot Antony en de aanvaller stond vijf minuten later bijna oog in oog met Van Leer. Door een goede tackle van Heylen bleef de marge echter slechts één doelpunt, waardoor het ook in de slotfase spannend bleef. Fraser trachtte met het inbrengen van nieuwkomer Tom Beugelsdijk als stormram voor de laatste zeven minuten reguliere speeltijd plus blessuretijd voor nog wat opschudding te zorgen. Ook met de van origine centrale verdediger binnen de lijnen kwam Sparta echter niet meer tot scoren.

Nr.TeamMWGVP
1PSV31273184
2Feyenoord31236275
3FC Twente31196663
4AZ31177758
5Ajax311310849
6NEC311211847
7FC Utrecht311210946
8Sparta Rotterdam311271243
9Go Ahead Eagles311191142
10sc Heerenveen311061536
11PEC Zwolle31981435
12Fortuna Sittard31981435
13Almere City FC317121233
14Heracles Almelo31951732
15Excelsior315111526
16RKC Waalwijk31671825
17FC Volendam31472019
18Vitesse3155212

-
Vind jij dat Ajax het verdiende om te winnen?

Meer nieuws

VZ Kort: SC Cambuur laat supporters thuis voor uitduel in Kerkrade
77
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
10
Vertrekt Gimenez bij Feyenoord? Spits brengt bezoek aan Premier League-duel
21
Premier League-clubs komen budgetplafond overeen: dit zijn de details
20
V/d Vaart poogt transfertarget uit Oostings hoofd te praten: 'Niet verstandig'
24
Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
46

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties