Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Micky van de Ven eist via arbitragecommissie flink bedrag van FC Volendam

Laatste update:

Van de Ven verhuisde in 2021 van Volendam naar VfL Wolfsburg en bezorgde de club uit het vissersdorp daarmee 3,5 miljoen euro. Zelf kreeg de verdediger 350.000 euro mee, zoals afgesproken tijdens de onderhandelingen.

Nu, drie jaar later, meent Van de Ven echter opnieuw recht te hebben op een flink bedrag. Door zijn transfer van Wolfsburg naar Tottenham Hotspur streek Volendam namelijk een slordige 4,5 miljoen euro op aan doorverkooppercentage (12,5 procent).

Volendam gaat daar niet in mee en meent dat alleen de door Wolfsburg betaalde 3,5 miljoen euro toebehoort aan de netto transferopbrengst. Van de Ven was bereid om Volendam tegemoet te komen en een regeling te treffen door 75.000 euro te schenken aan de club.

Het overgebleven bedrag, 375.000 euro, mocht in termijnen van 37.500 euro worden betaald, maar Volendam-voorzitter Jaap Veerman heeft per e-mail laten weten op voorspraak van de Raad van Commissarissen alleen te willen schikken voor een bedrag van 300.000 euro. Een verschil van 75.000 euro dus.

Reactie uit kamp-Van de Ven


Marcel van de Ven, vader van Micky en belangenbehartiger van zijn zoon, laat weten niet uit te zijn geweest op een arbitragezaak. "Op ons verzoek zijn we meerdere keren met FC Volendam om tafel gegaan om het buiten de arbiters en de publiciteit op te lossen", laat hij weten.

"De club incasseert in totaal bijna acht miljoen euro voor Micky en mijn zoon heeft gewoon recht op zijn deel. Hoewel hij nog nóóit een bedankje heeft gehad voor al het geld dat hij opbrengt, was hij bereid 75.000 euro aan de club te schenken. Dat zegt, denk ik, alles over hem. Maar de tijd van onderhandelen is nu voorbij. We eisen nu het volle pond."

De advocaat van Van de Ven laat weten er niet te veel over kwijt te willen. "Behalve dat als de zaak al één procent minder goed had gelegen mijn cliënt deze zaak niet was opgestart. Het standpunt van FC Volendam gaat volkomen in tegen de vaste lijn van jurisprudentie."

"Als partijen geen nadere uitleg hebben gegeven over de uitleg van 'netto transferopbrengst', dan wordt in de rechtspraak een ruime uitleg aangehouden. Client heeft dus recht op deze en toekomstige vergoedingen", aldus Frans de Weger.

Meer nieuws

Ajax hakt knoop door over toekomst van Damián van der Vaart
1
Mario Been ziet 'veel logischere optie' voor Feyenoord dan Nuri Sahin
9
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
2
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Newcastle United
3
De winnaars van de Gouden Schilden 2023/24 zijn bekend: Roda JC hofleverancier
1
Live meepraten in de Premier League: Brighton & Hove Albion - Chelsea
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties