Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Beleggersclub VEB zeer kritisch op Ajax over terugkeer Alex Kroes

Laatste update:

Kroes begon in maart als algemeen directeur bij de Amsterdamse club, maar werd twee weken later door de Raad van Commissarissen geschorst. Hem werd verweten te handelen met voorkennis, daar hij vlak voor zijn officiële aanstelling aandelen kocht in de club. Vervolgens liet Michael Van Praag, voorzitter van de RvC, zich meerdere malen hard uit over Kroes en sloot hij een terugkeer van hem bij Ajax uit. Die terugkeer kwam er donderdag toch, daar Kroes als titulair technisch directeur aan de slag gaat bij de Amsterdammers.

Dat betekent dat Kroes daarmee nu formeel een gewone werknemer is met beperkte bevoegdheden. Hij valt niet onder de RvC of aandeelhouders. "Iemand die zo'n belangrijke rol heeft bij een club als Ajax moet gewoon statutair benoemd zijn", zegt Everts daarover. "Je kunt niet zeggen dat het bestuur van Ajax niet gaat over technische zaken. Het bestuur draagt een collectieve verantwoordelijkheid."

De VEB gaat dit op de buitengewone aandeelhoudersvergadering van Ajax op 21 mei aankaarten, kondigt Everts aan. Afgelopen week communiceerde de club dat het voorgenomen ontslag van Kroes als algemeen directeur is geschrapt van de agenda. De VEB is coulant voor Kroes omdat hij rond zijn aanstelling van Ajax blijkbaar niet de begeleiding over alle regels heeft gekregen die andere beursgenoteerde bedrijven wel bieden aan kandidaten voor topfuncties.

"Omdat Ajax zelf niet aan die eisen heeft voldaan, zijn wij kritisch over de zware bewoordingen die door de RvC over Kroes zijn gesproken. De club moet eerst zelf in de spiegel kijken: is er wel voldoende gedaan om dit ongeluk te voorkomen? Al die vraagstukken leven wat ons betreft nog", aldus Everts.

Ajax heeft er volgens Everts een handje van zaken snel even te regelen waarbij 'niet alles volgens het boekje' gaat. Hij spreekt van een 'houtje-touwtje-beleid' en wijst ook op de gang van zaken rond Van Praag. De erevoorzitter keerde in november terug als RvC-voorzitter, maar is nu ook tijdelijk 'gedelegeerd lid' van de directie.

Mocht Kroes schuldig bevonden worden door de Autoriteit Financiële Markten (AFM), dan zal er alsnog een einde komen aan zijn dienstverband bij Ajax, zo is afgesproken. Everts wijst er wel op dat het nog maar de vraag is of en wanneer de AFM onderzoek doet en tot een uitspraak komt.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste Ajax-nieuws? Word nu lid van het Ajax Zone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

Ajax hakt knoop door over toekomst van Damián van der Vaart
8
Mario Been ziet 'veel logischere optie' voor Feyenoord dan Nuri Sahin
15
Live meepraten in de Ligue 1: OGC Nice - Paris Saint-Germain
8
Live meepraten in de Premier League: Manchester United - Newcastle United
7
De winnaars van de Gouden Schilden 2023/24 zijn bekend: Roda JC hofleverancier
2
Live meepraten in de Premier League: Brighton & Hove Albion - Chelsea
1

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties