Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Zeearend Hertog verdwijnt na 18 jaar bij Vitesse: 'Mij zien ze daar niet meer'

Laatste update:

Aldus valkenier Gerard van den Brink, die namens De Valk Roofvogels zeearend Hertog al achttien jaar langs de tribunes laat vliegen voor iedere thuiswedstrijd. Van den Brink kreeg onlangs te horen 'dat er eigenlijk geen ruimte was voor Hertog'.

"Ja, alleen een halfuur van tevoren voor lege tribunes. Maar daar heb ik hem niet voor opgeleid", zegt Van den Brink tegen de Gelderlander.

Zo gaat er een jarenlange traditie verloren voor Vitesse. Van den Brink werd achttien jaar geleden door toenmalig technisch directeur Marc van Hintum gepolst of hij 'zoiets als bij Benfica' kon doen.

"Van Hintum had daar zo'n vogel gezien. Of ik dat ook kon doen? Ja, dat kon ik. Maar het is iedere keer wel vreselijk spannend. Want als hij in een net belandt of het stadion uitvliegt, dan komt de pers met alle verhalen; dat het zielig is of gevaarlijk."

De zenuwen hoeft Van den Brink nu niet meer de baas te zijn. Na de zomerstop, waarna Vitesse in de Keuken Kampioen Divisie zal uitkomen, keert Hertog niet meer terug. "De club heeft mij veel gebracht: bekendheid en aanzien, maar ook extra werk. Mensen willen Hertog zien. Maar ik heb de club zien veranderen, het werd er steeds killer. Het mag de laatste wedstrijd van Vitesse zijn, maar mij zullen ze er niet meer zien", aldus Van den Brink.

Redding of ondergang?


De competitie mag voorbij zijn, de Arnhemse bestuurschaos nog niet. De jaarrekening moet nog altijd goedgekeurd worden, wil de KNVB de proflicentie niet intrekken. Wel zette Vitesse vrijdag een belangrijke stap in het reddingsplan. Toen vond de aandelenoverdracht naar stichting Vitesse voor Altijd plaats, en raakte de club uit Russische handen.

Dat laatste was 'een absolute eis' vanuit de licentiecommissie, zo schreef Vitesse in een bijbehorende persverklaring. De club heeft daarmee een week uitstel gewonnen om de financiën op orde te brengen. De komende tijd zal daarover meer duidelijk worden.

Meer nieuws

Na Francesco Acerbi lijkt volgende Italiaan EK in Duitsland te moeten missen
1
Eredivisie is één seizoen eerder dan gepland kunstgrasvrij
13
El Yaakoubi loopt leeg: 'Ik moest hier voetballen terwijl ik dat niet wilde'
34
José Mourinho voor duizenden fans gepresenteerd als nieuwe trainer Fenerbahçe
20
Nieuwe club Dortmund-legende Reus lijkt bekend: onderhandelingen gaande
11
Excelsior kan net niet voor wonder zorgen en staat Eredivisie-plek af aan NAC
118

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties