Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Deel 2: 'Kijk naar Suárez. Een geweldige voetballer, maar ook irritant'

Laatste update:

(...)

Mentaal gehard
Lurling wordt verhuurd aan NAC. "Dat was een raar seizoen. We werden vijftiende, maar ik speelde me wel in de kijker bij 1.FC Köln waar ik een driejarig contract ondertekende." Het begint Lurling nog altijd te duizelen als hij terugdenkt aan zijn periode in Duitsland. "Dat was ongelofelijk. De eerste weken van de voorbereiding heb ik geen bal gezien, laat staan aangeraakt. Het was rennen, rennen en nog eens rennen. De eerste drie dagen hadden we al zestig kilometer achter de kiezen. Ik kreeg op plaatsen spierpijn waarvan ik niet eens wist dat er spieren zaten. Ik moet wel zeggen dat ze op het voetbalconditionele vlak in Duitsland veel verder zijn. Ik dacht altijd dat Duitsers met geluk in de laatste minuut wonnen, maar het is gewoon verklaarbaar. Ze hadden ook in het ziekenhuis van Keulen een kliniek die speciaal was ingericht voor een aantal sportteams. Tijdens de voorbereiding lagen we iedere week allemaal aan het infuus om te herstellen en kregen we drankjes toegediend die ervoor zorgden dat we optimaal konden presteren. Daarnaast kregen we iedere maand een lactaattest. Dan wordt er tijdens het rennen om de zoveel tijd bloed afgenomen. Niets wordt aan het toeval overgelaten."

Lurling geeft toe een voetbaldier te zijn, maar bij onze oosterburen verbleef de Brabander meer in hotelkamers dan in zijn eigen huis. "Ik lag vaker naast mijn ploeggenoot dan naast mijn eigen vrouw. Dat was iets te veel van het goede." In de winterstop worden de trainer en de technisch directeur ontslagen die hem haalden. "Dat was ook weer zoiets aparts. We speelden tijdens de winterpauze een zaaltoernooi op kunstgras. Dat zijn grote evenementen die live op de Duitse televisie worden uitgezonden. Ik weet de datum nog, 2 januari 2005. Ik werd uitgeroepen tot speler van het toernooi onder toeziend oog van de nieuwe manager Michael Meier. Een dag later moest ik bij de trainer op kantoor komen. Voordat ik het wist, stond ik weer buiten. Ik was overbodig, de trainer nam zijn eigen spelers mee.

"Ik heb mijn zaakwaarnemer gebeld met de vraag of hij mij zo snel mogelijk zou kunnen onderbrengen bij een nieuwe club. Hij vertelde me echter dat ik niet zomaar moest vertrekken vanwege mijn riante salaris en raadde me aan te wachten." Intussen probeert 1.FC Köln wel zo snel mogelijk van Lurling af te komen. "Het enige wat ik mocht doen was rondjes rennen. Dat heb ik drie weken gedaan. Ze proberen je op deze manier gewoon tot het uiterste te drijven. Ik kan wel zeggen dat ik door deze periode mentaal veel sterker ben geworden." Uiteindelijk verlost RKC Lurling uit zijn lijden. Alhoewel? "Dat waren de vier slechtste maanden uit mijn voetbalcarrière. Ik speelde ontzettend slecht. Er kwam na dat seizoen ook geen club die serieuze interesse had. Ik heb wel gesproken met Mario Been namens NEC en Vitesse, maar niks werd concreet. Ik wilde niet opnieuw de bossen in en gaan rennen als een dolle."

Even terug naar huis
Lurling doet water bij de wijn en levert zijn topcontract in voor een relatief mager loon om in eerste instantie als huurling het plezier terug te vinden bij FC Den Bosch. "Ik had een clausule in mijn contract opgenomen waarin stond dat ik bij promotie een vierjarig contract zou tekenen bij Den Bosch." Zover komt het niet, in de play-offs wordt FC Den Bosch door VVV uitgeschakeld en krijgt Lurling een rode kaart. Waar Lurling bij de fans FC Den Bosch en NAC wordt bemind, zijn er veel andere supportersgroepen in Nederland die hem verguizen. Komt dat door zijn irritante gedrag in het veld? Lurling staat te boek als een gevoelig persoon die zich nog wel eens wil laten gaan. "Irritant? Kijk naar Suárez. Een geweldige voetballer, maar ook irritant. Och, het hoort er gewoon een beetje bij. Ik ben een winnaar en daar moet eenmaal binnen de krijtlijnen alles voor wijken. Natuurlijk zijn er bepaalde situaties geweest waarin ik slimmer had moeten handelen."

De tweede jeugd
Opnieuw geen huwelijk tussen Lurling en FC Den Bosch op het hoogste podium. In Keulen loopt zijn contract nog een jaar door. Technisch directeur Earnest Stewart van NAC trekt echter aan de bel. Een kans die Lurling niet kan laten schieten. Blijven wonen in Den Bosch en spelen in de Eredivisie. "Ik heb nu twee fantastische jaren achter de rug bij NAC. Het eerste seizoen werden we onder Ernie Brandts derde en persoonlijk had ik ook een goed jaar." SC Heerenveen toont wederom belangstelling voor Lurling. De Bosschenaar kan een driejarig contract tekenen en het dubbele van zijn huidige salaris gaan verdienen. "Dat aanbod heb ik afgeslagen, omdat ik gelukkig ben bij NAC. Deze club heeft me een nieuwe kans geboden. Daarnaast heb ik een vrouw en twee kinderen die in een vertrouwde omgeving wonen."

In Lurlings tweede seizoen wordt Europees voetbal veiliggesteld, mede door een eclatante zege in De Kuip tijdens de eerste ronde. Duizenden fans menen te weten wat voor beroep zijn moeder uitoefent en laten dit luidkeels weten tijdens de wedstrijd. Lurling trekt zich er niets van en reageert na afloop op ludieke wijze: 'Als zij allemaal weten dat mijn moeder een hoer is, moet het wel een verdomd goede zijn!' In het tweeluik met FC Groningen maakt NAC het karwei af.

Kapan, Warschau en Villareal. Het was een kort maar krachtig avontuur, kriskras door Europa. Heeft NAC de tol moeten betalen voor deze vroege, Europese optredens? Tussen 23 augustus en 3 oktober gingen vijf van de zes duels verloren, waaronder een onnodige nederlaag bij Roda JC (2-0) en een oorwassing in de Amsterdam ArenA tegen Ajax (6-0). NAC moest medio juli al aantreden in het kader van de Europa League. "Nee, dat is absolute onzin. Iedere voetballer wil deze wedstrijden spelen. Natuurlijk is het zwaarder dan trainen of een oefenpotje tegen een amateurclub. Het is gewoon een feit dat we wedstrijden in de competitie verloren hebben van topploegen. Op Roda JC na dan, dat was gewoon slecht. De verliespartijen hadden in ieder geval niks te maken met naweeën van de Europese duels. Ik zou ieder seizoen wel zo willen beginnen." Dan zal NAC minimaal de play-offs moeten halen.

"Voor de wedstrijd tegen Vitesse stonden we vijftiende. We hebben toen met elkaar gesproken en elkaar duidelijk gemaakt dat we nu een goede reeks moeten neerzetten. Dat hebben we gedaan door te winnen van Vitesse en RKC." Lurling was belangrijk in deze wedstrijden. Tegen Vitesse had hij met twee goals een belangrijk aandeel in de 4-0 zege en tegen RKC kroonde hij zich tot matchwinnaar door voor het enige doelpunt van de wedstrijd te zorgen. Ook de bekerwedstrijd tegen De Treffers wordt gewonnen: 1-6. Lurling scoort opnieuw en is twee keer de aangever. In Venlo moeten de Bredanaren tegen VVV genoegen nemen met een punt. Lurling bekent na afloop toch gelukkig te zijn met het gelijkspel. "Normaal gesproken moet je hier winnen, maar we begonnen erg slecht aan de wedstrijd. Dan krijgt Robbert Schilder ook al snel een rode kaart. Daardoor kwamen we nog verder in de problemen. Gelukkig hebben we ons in de tweede helft goed kunnen herstellen, ondanks dat Tim Gillissen ook een rode kaart kreeg." Tegen Willem II stelt NAC orde op zaken door met 4-0 te winnen. Met een zesde plaats op de ranglijst varen de Bredanaren weer de juiste koers.

Deel 1: 'Dat Ruud zo goed zou worden, had ik toen niet verwac

Meer nieuws

Peter Bosz formeert deze elf namen op mogelijke kampioensdag van PSV
0
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
13
Noa Lang wil show stelen bij feest PSV en neemt voorschot op volgende landstitel
7
Vermoedelijke opstelling Ajax: Van 't Schip schuift door afwezigheid Bergwijn
10
De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
9
'Potter houdt vast aan speerpunten, waardoor deal met Ajax mogelijk klapt'
41

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties