Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Defensieve wanorde wordt Jong Oranje fataal in play-off

Laatste update:

Het 'grote' Nederlands elftal maakte maandag tegen IJsland een bijzonder zwakke indruk bij standaardsituaties en een dag later bleek het bij Jong Oranje niet anders te zijn. De ploeg van keuzeheer Koster had in eigen huis al met 0-2 verloren en moest dus koste wat het kost de poort gesloten houden, maar dat streven mislukte door kinderlijk verdedigen al twee keer binnen twintig minuten.

Tot tweemaal toe was het een standaardsituatie die Jong Oranje de das om deed. Bij de 1-0, na dertien minuten, tikte Rubén Vezo binnen. Zeven minuten later was het Rubén Neves, het pas zeventienjarige toptalent van FC Porto, die fraai binnenkopte voor de 2-1. Tussendoor had Wout Weghorst, na een prima voorzet van Jetro Willems, voor de gelijkmaker gezorgd. Na het tweede doelpunt van Jong Portugal werden de Oranjehemden sterker en werd de druk op het doel van de Zuid-Europese opponent verhoogd.

De eerste helft, die het aanzien meer dan waard was, werd besloten met een rake kopbal van Terence Kongolo (2-2), waardoor Jong Oranje in de tweede helft nog twee doelpunten nodig had om alsnog plaatsing voor het EK van 2015 af te dwingen. Jong Oranje zette direct na de pauze de lijn van de eerste helft door en zette druk op het doel van de thuisploeg, maar defensief bleef het uitermate zwak. Daar probeerde Ricardo Pereira van door na een fraaie actie de 3-2 binnen te schieten.

Het knotsgekke duel was nog lang niet afgelopen. Bij een hoekschop van Jong Oranje tastte keeper José Sá helemaal mis, waardoor Nathan Aké binnen kon knikken voor de 3-3. Bondscoach Koster zweepte zijn mannen nog maar een keer op, teneinde de benodigde twee extra doelpunten te produceren. Dat lukte niet. Weer schutterde de defensie van Jong Oranje, weer was het Ricardo die scoorde: 4-3. Bernardo Silva leek voor het slotakkoord te tekenen (5-3), ware het niet dat Aké nog een strafschop mocht nemen na een overtreding op Weghorst: 5-4.

-
Het gaat slecht bij het Nederlandse voetbal: er moeten koppen rollen bij de KNVB

Meer nieuws

'Ik had Van Dijk en De Vrij als teamgenoten, maar Sandler is het meest compleet'
4
Test jouw kennis over de Champions League en win maar liefst 25.000 euro!
0
VZ Kort: FC Den Bosch presenteert nieuwe hoofdtrainer
77
'Potter en Pusic bovenaan de lijst om Arne Slot op te volgen bij Feyenoord'
46
Ajax maakt werk van komst Chivu als assistent en doet Roemeen enorme belofte
15
Ten Hag krijgt voor de verandering goed nieuws uit ziekenboeg van Man United
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties