Defoe schrijft geschiedenis bij Tottenham, gelijkspel voor Been

Tottenham Hotspur - Sheriff Tiraspol 2-1
In de eerste helft had Tottenham, met Christian Eriksen en Jan Vertonghen in de basis, meer balbezit, maar men creërde weinig kansen tegen een compact spelend Sheriff. Na rust namen de Londenaren afstand van de bezoekers uit Moldavië. De pass van Eriksen op invaller Paulinho belandde via het lichaam van Djibrili Paye bij Erik Lamela, die het leer achter Vjekoslav Tomic schoot: 1-0. Na ruim een uur spelen was het weer raak. Een charge van Paye op Lamela werd bestraft met een strafschop, die door Jermain Defoe werd benut: 2-0. Het was voor de aanvaller zijn 23e Europese goal voor Tottenham en daarmee mag hij zich topscorer aller tijden noemen. Het oude record stond 39 jaar lang op naam van Martin Chivers. Ismail Isa maakte er nog 2-1 van, maar tot meer was Sheriff niet in staat.

Rapid Wien - Racing Genk 2-2
Het team van Been was in de eerste helft bestand tegen de druk van Rapid Wien en liet zich zelf ook niet onbetuigd. Serigne Mbodji verzilverde een strafschop en er was geen vuiltje aan de lucht voor Genk: 0-1. Terrence Boyd stond in de laatste vijf minuten voor rust echter twee keer op de juiste plek en zette de thuisploeg op voorsprong.: 1-1 en 2-1. Na een uur spelen trok Thomas Buffel de stand gelijk. Met een geniepige beweging verschalkte hij doelman Jan Novota: 2-2. Beide ploegen probeerden om de wedstrijd te laten kantelen, maar daarvoor was men te onnauwkeurig.

FC Thun - Dynamo Kiev 0-2
Dynamo Kiev heeft het ticket voor de volgende ronde van de Europa League bijna binnen. De ploeg van Oleg Blokhin heeft door de zege op FC Thun zeven punten en staat daarmee op de tweede plaats, met één punt minder dan Racing Genk en vier meer dan Thun. De Oekraïeners vochten bijna driekwart wedstrijd tegen een overtal, want Dieumerci Mbokani pakte in de zeventiende minuut in een tijdsbestek van dertig seconden (!) twee gele kaarten. Na een halfuur kwam Kiev, zonder Jeremain Lens, op voorsprong doordat Lukas Schenkel een voorzet van Andriy Yarmolenko in zijn eigen doel werkte en de Oekraïense aanvaller besliste na een klein uur de wedstrijd door een vrije trap tegen de touwen te jassen.