Dembélé nekt Anderlecht met prachtgoal; assist voor Kishna

Tottenham Hotspur - Anderlecht 2-1
Anderlecht begon met veel overtuiging en dwong kansen af via Stefano Okaka, Steven Defour, Guillaume Gillet en Youri Tielemans, maar na een klein half uur sloeg de thuisploeg toe. Harry Kane hamerde de bal vanuit de draai perfect in de hoek en zette Tottenham enigszins tegen de gang van het spel in op 1-0. Anderlecht combineerde vervolgens een stuk moeilijker, maar vond in de tweede helft het ritme terug. Olivier Deschacht, Defour en Kara zorgden voor dreiging en aan de andere kant trof Ben Davies de lat. Na 72 minuten werd er wel gescoord: Imoh Ezekiel schoot via de paal raak na een pass van Defour. Paars-Wit hoopte een punt mee te nemen uit White Hart Lane, maar door een prachtig vluchtschot van Dembélé werd het drie minuten voor tijd toch nog 2-1.

Rosenborg BK - Lazio 0-2
Lazio kon na twee competitienederlagen wel weer een opsteker gebruiken en in de eerste helft zat het in Noorwegen goed mee. Filip Djordjevic kopte na negen minuten raak uit een hoekschop van Ricardo Kishna en op aangeven van Eddy Onazi maakte hij er na een half uur 0-2 van. Wesley Hoedt zag nog een treffer worden afgekeurd en namens Rosenborg was Pal André Helland dicht bij een treffer, maar hij kwam niet verder dan het aluminium. In de tweede helft had Djordjevic zijn hattrick kunnen completeren, maar zijn volley mislukte. De bezoekers eindigden het duel nog wel met tien man, want invaller Keita Baldé Diao kreeg een rode kaart na nadat hij Helland een duw had gegeven.

Sparta Praag - Schalke 04 1-1
Met een ruststand van 1-1 mochten de bezoekers uit Gelsenkichen zich gelukkig prijzen. Sparta Praag was in de eerste 45 minuten de betere ploeg en had ook meer dan éen keer kunnen scoren. Na zes minuten kopte David Lafata van dichtbij de bal achter doelman Ralf Fährmann: 1-0. Schalke kwam dankzij een goedkope penalty op 1-1: na een valpartij van Leon Goretzka schoot Johannes Geis vanaf elf meter de gelijkmaker binnen. Tien minuten na rust ontsnapte Sparta aan een achterstand, daar Goretzka het leer op het aluminium mikte. Voor Klaas-Jan Huntelaar zat het duel er na 77 minuten op: hij werd vervangen door Franco Di Santo. De Nederlander zag vanaf de zijkant hoe doelman David Bicik in de slotminuten een kopbal van weer Goretzka ternauwernood onschadelijk kon maken.