Denemarken huilt ondanks recordoverwinning en tweede plek in de poule

Bulgarije - Tsjechië 0-1
De Bulgaren hadden het in eigen hand om tweede te worden in de poule, maar dan moest er (medeafhankelijk van de uitslagen in de andere wedstrijden) eigenlijk wel gewonnen worden van Tsjechië. Nadat het eerste bedrijf werd afgerond zonder doelpunten kwamen de bezoekers vlak na rust op 0-1. Borek Dockal, middenvelder van Sparta Praag, tekende voor de treffer. Een kwartier voor tijd kreeg Petar Zanev (speler van het Russische Amkar Perm) een tweede gele kaart en dat maakte een einde aan de Bulgaarse dadendrang.

Denemarken - Malta 6-0
Malta pakte in de kwalificatiereeks pas drie punten (een zege op Armenië) en voor Denemarken was het zaak om, ook met het oog op het doelsaldo, zoveel mogelijk doelpunten te maken. Dat lukte zeker voor rust heel aardig. Morten Rasmussen opende de score na acht minuten en drie minuten later was het al 2-0, toen Liverpool-verdediger Daniel Agger een strafschop benutte. Diezelfde Agger zou nog voor rust nóg een penalty omzetten in een treffer en tussendoor was ook FC Twente-verdediger Andreas Bjelland trefzeker.

Na rust stokte de productie van de Denen (met Christian Eriksen in de basis en Viktor Fischer op de reservebank) wat, al maakte Rasmussen nog zijn tweede voor de 5-0 en tekende Nicki Nielsen nog voor de zesde. Het was een recordzege voor Denemarken, maar genoeg voor plaatsing voor de play-offs was het niet. Denemarken werd de slechtste nummer twee en gaat dus niet naar het WK.