Denen en IJslanders vinden Waterloo op EK Onder-21

IJsland - Denemarken 3-1
De eerste helft leverde geen doelpunten op, maar van een gebrek aan kansen was zeker geen sprake. Denemarken deed tien pogingen om het scorebord in beweging te krijgen, tegen vijf van de IJslanders. Het merendeel van de inzetten was echter verre van gericht. De beste kans voor rust van Denemarken kwam op naam van Nicki Bille Nielsen. Zijn kopbal passeerde doelman Haraldur Björnsson, maar ging tegen de buitenkant van de paal. Keeper Mikkel Andersen hield de Denen op de been toen een kopbal van Eggert Jónsson door Mathias Zanka van richting werd veranderd.

In twee minuten tijd zette IJsland de wedstrijd op haar kop. Sigthórsson was verantwoordelijk voor de 1-0. Na een lage voorzet van Birkir Bjarnason was de aanvaller van AZ van dichtbij trefzeker. Twee minuten later viel de 2-0. Uit een voorzet van Gylfi Sigurdsson kopte Bjarnason het tweede doelpunt binnen en lag de strijd om het plaatsbewijs voor volgende ronde helemaal open. Denemarken deed negen minuten voor tijd iets terug via een kopbal van Bashkim Kadrii, maar het team van Keld Bordinggaard kwam een doelpunt tekort. In de blessuretijd rondde Hjörtur Logi Valgardsson een uitstekende actie met een schot via de onderkant van de lat af.

Zwitserland - Wit-Rusland 3-0
De ploeg van Georgi Kondratyev toonde in het eerste bedrijf weliswaar karakter, maar ging desondanks met een dubbele achterstand de rust in. In de zesde minuten kwam Zwitserland reeds op voorsprong. Na een overtreding van Oleg Veretilo op Innocent Emeghara schoot Admir Mehmedi de bal vanaf elf meter achter de doelman. Vlak voor rust profiteerde hij bovendien van een fout van de Wit-Russen: 2-0.

Na de hervatting kwam de voorsprong van de Alpenbewoners niet in gevaar. Invaller Frank Feltscher had vlak na zijn invalbeurt meteen een grote kans op de 3-0. Luttele minuten later stond Wit-Rusland met tien man op het veld. Sergei Matveychik kreeg een tweede gele kaart voor zijn zoveelste charge op Xherdan Shaqiri en dat maakte een definitief einde aan de intenties van de Wit-Russen. Feltscher bepaalde de eindstand in de slotfase op 3-0.