Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Depay en Elia lanceren frontale aanval op Veronica Inside

Laatste update:

"OPROEP: Neem contact op met de onderstaande brands en stel ze kritische vragen over wat er met hun geld gemaakt wordt. Tag ze. Tweet ze. Bel ze. Slide met gestrekt been in hun DM's!!!", zo laat Elia donderdag op Instagram weten aan zijn volgers. De 33-jarige aanvaller van Istanbul Basaksehir tagt daarbij diverse grote bedrijven, waaronder TOTO, Gamma en Albert Heijn.

Dit bericht bekijken op Instagram

#DEFUNDRACISM OPROEP: Neem contact op met de onderstaande brands en stel ze kritische vragen over wat er met hun geld gemaakt wordt. Tag ze. Tweet ze. Bel ze. Slide met gestrekt been in hun DM's!!! @toto @gamma_nl @kordaatpilsener @veet_deutschland @kvk_nl @venusgillettenl @albertheijn @zespri_kiwifruit_nederland @snsbank_nl

Een bericht gedeeld door ???????????? ???????? (@eljeroelia) op

Ook Depay laat van zich horen. Via Instagram Stories geeft de aanvaller van Olympique Lyon aan dat verandering op komst is. "Things Will Change", stelt Depay, met daarbij het gewraakte fragment uit Veronica Inside. Daarna komen, net als bij de geplaatste video van Elia, fragmenten van diverse adverteerders voorbij. "#DefundRacism. Laat adverteerders weten wat er met hun geld gebeurt", aldus de Oranje-international.

Akwasi hield onlangs op de Dam in Amsterdam een felle tirade over racisme. De rapper zei onder meer dat hij Zwarte Piet 'in zijn gezicht zou trappen' als hij hem tegen zou komen. Veel mensen waren geschokt door de opmerkingen van Akwasi en ook Derksen kon de uitingen niet waarderen. Maandag trok de analist bij Veronica Inside fel van leer tegen de 'ontzettende vervelende raaskallende rapper'. "Akwasi, wat een lul is dat joh! Ik vind dat we helemaal doorslaan in Nederland. Iedereen is tegen racisme, ik ook en iedereen hier aan tafel neem ik aan. Als mensen protesteren heb ik daar alle respect voor, maar ik zie op tv eigenlijk alleen maar gekkies. Schreeuwende gekkies die de ruimte krijgen."

Zender Veronica liet eerder weten dat men Derksen niet gaat aanspreken op de opmerking. "Uitspraken binnen VI komen voor rekening van de mensen aan tafel." Wel zegt de zender 'tegen het opzettelijk kwetsen van medemensen of bevolkingsgroepen' te zijn. Niet alleen in de voetbalwereld heeft de uitlating van Derksen stof doen opwaaien. Diverse BN'ers, onder wie zangeres Anouk, vindt de opmerking van Derksen 'om te kotsen'.

Ook musicalproducent en showbizzexpert Albert Verlinde vindt dat Derksen te ver ging. "We hebben onlangs een bijeenkomst gehad met de cast van de musical Tina om hierover te praten", aldus Verlinde bij Shownieuws over racisme in Nederland. "Ik ben echt geschrokken van die verhalen, wat mensen van kleur hun hele leven te horen krijgen en meemaken. Johan kan niet roepen dat hij tegen racisme is en vervolgens dit soort dingen zeggen."

Meer nieuws

Verbannen Ajax-talent voedt met foto geruchten over overstap naar Man City
3
'Poolse topclub heeft vizier gericht op clubloze Pascal Jansen'
2
VZ Kort: In deze twee Nederlandse stadions speelt Oranje de Nations League-duels
77
Galatasaray neemt Hakim Ziyech definitief over van Chelsea
44
Officieel: De Graafschap stapt na overtuigende stemactie terug op oude logo
20
'Club die Geertruida vorige zomer 'pijn deed' komt nu mogelijk weer bij hem uit'
35

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties