Depay redt afscheidsfeestje Sneijder met twee doelpunten

Voor de oefeninterland tegen Peru had Koeman een betrekkelijk verrassende opstelling geformeerd. Sneijder en Ruud Vormer begonnen op papier als vleugelaanvallers, terwijl Ryan Babel en Kenny Tete als links- en rechtshalf werden neergezet. Kevin Strootman en Georginio Wijnaldum vormden verder samen het centrum van het middenveld. Daley Blind kreeg in het hart van de defensie, waar verder Matthijs de Ligt en Virgil van Dijk stonden, de voorkeur boven Stefan de Vrij.

Meer: Franse media noemen niet Zirkzee, maar andere opvallende afwezige bij Oranje | Koeman laat smaakmaker thuis: ‘Hij heeft het in Oranje nog niet laten zien’

Al na enkele minuten had Peru in de Johan Cruijff ArenA op voorsprong kunnen staan. Blind verspeelde de bal aan André Carrillo, die in het strafschopgebied de rust bewaarde. Yoshimar Yotún schoot de opgelegde kans vervolgens naast het doel van Cillessen. De doelman van Barcelona moest enkele minuten later reddend optreden na een hard schot van Jefferson Farfán. Uit de daaropvolgende corner was het raak voor Peru: op aangeven van Christian Cueva kopte Pedro Aquina steenhard de 0-1 tegen de touwen.

Na de relatief vroege openingstreffer probeerde Oranje zich te herstellen, maar in aanvallend opzicht verliep het moeizaam in het eerste half uur. Pas na 29 minuten spelen zorgde Depay voor het eerste gevaar voor het doel van Peru, al ging zijn schot ruim over. Kort daarna belandde een kopbal van De Ligt naast, terwijl een schot van Blind in het zijnet ging. Na rust bracht Koeman Frenkie de Jong en Davy Pröpper in het veld ten koste van Wijnaldum en Strootman. Al na een minuut in de tweede helft kreeg Miguel Trauco namens Peru tot twee keer toe een grote schietkans.

Babel had vervolgens van dichtbij de gelijkmaker op zijn schoen, maar zag Pedro Gallese reddend optreden. Ook een fraaie stift van Vormer leverde in de beginfase van de tweede helft niet de 1-1 op. Kort daarna bediende Sneijder de middenvelder van Club Brugge met een uitstekende steekpass, waarna Vormer wild over schoot in kansrijke positie. Na een uur spelen, vlak voor de publiekswissel van Sneijder, was het wel raak voor Oranje. Debutant De Jong bediende Depay, die vervolgens geen fout maakte en de gelijkmaker op het scorebord zette.

Na de gelijkmaker leek Oranje moed te krijgen, waardoor het zich in aanvallend opzicht meer liet zien. Het leverde kansen voor onder meer Depay en Babel op. Tien minuten voor tijd bezorgde de aanvaller van Olympique Lyon Oranje nog de overwinning. Depay pikte een geblokt schot van invaller Quincy Promes op en bepaalde de eindstand op 2-1. Komende zondag wacht voor Oranje de eerste wedstrijd in de Nations League, als in het Stade de France de uitwedstrijd tegen Frankrijk op het programma staat.