Depay schiet Olympique Lyon met dubbelslag naar overwinning

Het Lyon van trainer Bruno Génésio kreeg in het eerste kwart de nodige mogelijkheden via Houssem Aouar, Tanguy Ndombèlé en Bertrand Traoré, maar het was Depay die na 22 minuten spelen de ban brak. De international van het Nederlands elftal kreeg de bal aangespeeld door Aouar en doordat de verre hoek van Alban Lafont volledig openlag, kon hij eenvoudig afdrukken: 1-0. Twee minuten voor rust maakte Depay er ook 2-0 van, door na een overtreding op Ndombèlé vanaf elf meter raak te schieten.

Les Gones konden met een goed gevoel aan de thee en wisten dat de overwinning zo goed als binnen was. Na de verplichte onderbreking was het opnieuw Lyon dat het spel dicteerde en Traoré en Aouar kregen kansen om de marge te vergroten. Hierna liet Lyon de teugels wat vieren en kwam Toulouse er een paar keer uit, maar verder meer dan twee kopkansen van aanvalsleider Yaya Sanogo kwam het team van Mickaël Debève niet.

Halverwege de tweede helft claimde Lyon andermaal recht te hebben op een penalty na een vermeende overtreding op Traoré, maar de scheidsrechter liet doorspelen. Depay, die na 87 minuten werd vervangen door de achttienjarige Amine Gouiri, kreeg nog één serieuze kans om zijn hattrick te completeren: zijn schot werd een kwartier voor tijd geblokt door nota bene medespeler Traoré. Er viel geen treffer meer en dus bleef het bij de dubbelslag die Depay voor de pauze maakte.