Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Derby van het Noorden prooi voor scherp FC Groningen

Laatste update:

Van de laatste acht ontmoetingen tussen beide ploegen won FC Groningen er slechts één en de ploeg van trainer Erwin van de Looi was vastbesloten weer eens te winnen. Dat voornemen kreeg binnen een minuut een flinke opkikker door een doelpunt van Danny Hoesen. De spits stond voor het eerst sinds april 2015 weer eens in de basis bij FC Groningen en hij bekroonde die plek in de eerste elf met een razendsnelle treffer. Hoesen was bij een ouderwetse scrimmage bij de les en prikte al na 38 seconden de 1-0 binnen.

FC Groningen was in eigen stadion heer en meester, claimde al twee keer vergeefs een strafschop, alvorens de onvermijdelijke 2-0 alsnog viel. Een heerlijk balletje van Simon Tibbling werd door Bryan Linssen op waarde geschat en de van Heracles Almelo overgenomen vleugelspeler rondde fraai af. De bezoekers, die het in de aanval moesten doen zonder de op de training geblesseerd geraakte Mitchell te Vrede, kwamen nauwelijks in het stuk voor.

Pas in de slotfase van de eerste helft kreeg sc Heerenveen wat kleine kansjes. Luciano Slagveer kreeg zijn voet niet tegen de bal en Henk Veerman verscheen weliswaar voor keeper Sergio Padt, maar hij deed dat in buitenspelpositie. Direct na rust was FC Groningen weer sterker, maar Albert Rusnák en Hoesen vergaten voor de nekslag te zorgen. Hoesen kreeg twintig minuten voor tijd opnieuw een dot van een kans, door uit de draai rakelings naast te schieten. Die misser werd aan de andere kant direct afgestraft.

Een afgeslagen bal werd door Branco van den Boomen (die even daarvoor voor een wilde tackle wellicht rood had moeten krijgen in plaats van geel) tot bij Simon Thern gebracht. De Zweed wurmde zich langs zijn directe opponent en schoot de bal fraai in de verre hoek. Voor FC Groningen werd het billenknijpen, maar tien minuten voor tijd besliste invaller Mimoun Mahi de wedstrijd. Keeper Erwin Mulder van sc Heerenveen gaf de bal zomaar weg, Mahi slingerde het strafschopgebied in en rondde met het nodige geluk af.

-
Denk je dat FC Groningen hoger eindigt dan sc Heerenveen?

Meer nieuws

Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
1
Advocaat noemt opvallende naam voor opvolging Slot: 'Hij lijkt me zeer geschikt'
12
VZ Team van de Week: liefst 5 spelers van PSV na achtklapper in Friesland
26
Jamie Vardy gidst Leicester City naar kampioenschap in Championship
7
Van der Vaart kan grap over Cillessen niet laten na curieus penaltymoment
20
Van der Gijp acht slechts één Feyenoorder goed genoeg voor Liverpool
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties