Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derde Eredivisie-ontslag aanstaande? 'Achterban heeft nauwelijks nog vertrouwen'

Laatste update:

Het lijkt erop dat Cocu voorlopig nog het voordeel van de twijfel krijgt van algemeen directeur Peter Rovers en technisch directeur Benjamin Schmedes, maar naar verluidt is zijn krediet bij de achterban gering.

Meer: Marco van Ginkel geeft logische reden om te vertrekken bij Vitesse

Supporters van Vitesse wachtten zaterdagavond na het debacle tegen Go Ahead de spelersbus op. Volgens De Gelderlander waren ongeveer dertig supporters op Papendal aanwezig om hun onvrede te uiten. Cocu begreep de frustratie van de aanhang en was zelf ook teleurgesteld in zijn spelers. De trainer vond dat zijn ploeg hem in de slotfase in de steek had gelaten.

Cocu werd in september 2022 aangesteld als trainer van Vitesse. In 38 officiële duels als hoofdverantwoordelijke kwam de oefenmeester tot 10 zeges, evenzoveel remises en ging hij 18 keer onderuit. Met gemiddeld 1,05 punt per duel behoort Cocu tot de slechtst presterende trainers in de clubgeschiedenis van Vitesse.

Naast de sportieve malaise heeft de Eredivisionist ook te dealen met een financiële crisis. Coley Parry van de Common Group werd vlak voor Cocu's aanstelling bij Vitesse gepresenteerd als beoogde nieuwe eigenaar. Veertien maanden later is er echter nog altijd geen goedkeuring van de KNVB voor de overname. Dit komt onder meer doordat de rol van voormalig Chelsea-eigenaar Roman Abramovitsj bij de Gelderse club nog steeds grondig onder de loep genomen wordt.

De club zit in een tweespalt, aangezien degradatie met alle financiële gevolgen een ramp zou zijn. Daardoor kan de continuïteit van de club in acuut gevaar komen. Daartegenover staat dat Vitesse zich de financiële last van een trainersontslag eigenlijk ook niet kan permitteren.

De positie van Cocu staat desalniettemin zwaar onder druk, al is het de vraag of een andere trainer Vitesse wel uit de degradatiezone kan helpen. Het gebrek aan scorend vermogen binnen de selectie is overduidelijk. De Arnhemmers scoorden de eerste elf competitieduels pas acht keer en de helft van die productie werd verzorgd door middenvelder Marco van Ginkel.

Mocht Vitesse er uiteindelijk voor kiezen om Cocu te ontslaan, dan wordt hij de derde Eredivisie-trainer die dit seizoen zijn congé krijgt. Eerder werden Michael Silberbauer (FC Utrecht) en Maurice Steijn (Ajax) al de laan uitgestuurd.

Meer nieuws

De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
1
Racistisch gedrag richting Nico Williams smet op belangrijke zege Atlético
0
Chelsea vecht zich knap terug tegen Villa, maar vergeet zichzelf te belonen
7
Paris Saint-Germain poetst 1-3 achterstand weg en is officieus kampioen
12
Liverpool gebruikt Slot om af te stappen van traditionele Britse clubstructuur
28
Late gelijkmaker van Leverkusen wekt grote woede: 'Het is een schande!'
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties