Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Derde plek wordt na Friese afstraffing lastig voor AZ

Laatste update:

AZ begon flitsend aan het treffen in het Abe Lenstra Stadion en het leek wachten op een doelpunt van de bezoekers. De afronding was voor AZ-begrippen erg slordig en daardoor bleef sc Heerenveen op de been. Tegen de verhouding in konden de Friezen zelfs op voorsprong komen. Stefano Marzo ontsnapte over rechts en gaf de bal voor, waarop Ron Vlaar de bal (onder druk van Jerry St. Juste) over zijn eigen doellijn werkte.

Met St. Juste is ook de beste man van de eerste helft vermeld. De middenvelder was overal te vinden, stond op defensief vlak in stevige duels zijn mannetje en was ook in aanvallend opzicht de gevaarlijkste man van de thuisploeg. Middels een geweldige rush kwam St. Juste oog in oog met keeper Sergio Rochet te staan, alleen ontbrak het aan een doeltreffende afronding. Omdat Mitchell te Vrede daarna ook een dot van een kans miste, bleef AZ op de been.

Veel indruk maakte AZ, in 2016 de enige club die in ieder competitieduel had gescoord, ook na de onderbreking niet. Markus Henriksen riep weliswaar tevergeefs om een strafschop, niet lang daarna kon er een streep door de dadendrang van de ploeg van Van den Brom. Met een vlammend schot zette aanvoerder Joey van den Berg de 2-0 op het bord en daarna had AZ geluk dat Te Vrede niet lekker in de wedstrijd zat. Eerst ging de aanvaller voor eigen succes toen hij Sam Larsson in stelling had moeten brengen, vervolgens wilde hij na enig getwijfel wel afspelen, maar plukte Rochet de bal van zijn voet. Toen Te Vrede de bal na een actie ook nog eens ongelukkig op zijn hak kreeg, werd hij uitgefloten en besloot De Haan te wisselen.

Henk Veerman werd met gejuich ontvangen door het Friese publiek, maar ook hij miste een megakans op een goal. Door een volley van Dabney dos Santos bij de tweede paal, diens eerste competitietreffer, werd het weer spannend: 2-1. AZ gooide alles op de aanval en liep daardoor tegen een counter aan, die werd afgerond door Arber Zeneli. In de slotfase ging het nog hard: Luciano Slagveer produceerde de 4-1, Janssen tekende voor een persoonlijk succes met de 4-2. Daardoor is hij weer alleen topscorer van de Eredivisie, met 21 goals.

-

Meer nieuws

De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
10
Slot geeft aan of hij spelers uit de Eredivisie mee wil nemen naar Liverpool
6
Joey Veerman en Luuk de Jong zingen in microfoon op kampioensfeest van PSV
0
San Siro ziet zes doelpunten, maar geen winnaar tussen AC Milan en Genoa
6
Hakim Ziyech en Dries Mertens maken prachtige goals voor winnend Galatasaray
41
Keane geeft Haaland nieuwe veeg uit de pan; doodse stilte in studio volgt
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties