Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Derksen: 'Het lijkt niet eens op voetbal. Als je ervan houdt, dan kijk je niet'

Laatste update:

"Het begint af en toe op voetbal te lijken", trapte Derksen woensdagavond het item over de Oranje Leeuwinnen af. "Ik vind het een prima prestatie. Ik heb niet tien minuutjes gekeken, want het lijkt niet eens op voetbal. Als je van voetbal houdt, dan kijk je niet."

Presentator Wilfred Genee probeerde Derksen tevergeefs enthousiast te krijgen met de 4-0 van Nederland tegen België, waardoor het elftal van bondscoach Andries Jonker zich in extremis en ten koste van Engeland plaatste voor de Final Four van de Nations League. "Ja, hartstikke leuk", luidde het cynische antwoord.

Derksen liet zich wél positief uit over Jonker. "Ik moet zeggen dat die Jonker mij heel erg meevalt. Want dat vond ik vroeger maar een praatjesmaker. Maar die doet het niet slecht. En hij zegt ook geen gekke dingen. Ik vind hem heel realistisch."

"Dus ik gun het ze van harte. Het is altijd beter als Nederland daar wél bij is, bij de Olympische Spelen", aldus Derksen, die ook zeer te spreken is over de ontwikkeling van doelvrouw Daphne van Domselaar. "Nederland heeft één ding: ze hebben een fantastische keeper, dat meisje uit Enschede." Van Domselaar komt overigens uit Beverwijk en keept bij Aston Villa.

In extremis
De Oranje Leeuwinnen plaatsten zich na een krankzinnige ontknoping voor de Final Four van de Nations League. Derhalve maakt de ploeg van Jonker nog altijd kans op een ticket voor de Olympische Spelen. Een dubieus scenario leek zich te voltrekken met de 0-6 overwinning van Engeland in Schotland, maar door twee doelpunten in blessuretijd eindigden de Nederlandse vrouwen als groepswinnaar.

Schotland - Engeland 0-6
Omdat alleen de groepswinnaar kans zou maken op een Olympisch ticket moest Engeland met grote cijfers van Schotland winnen. Ironisch genoeg had ook Schotland baat bij een flinke verliespartij. Alleen in dat geval zou het namelijk Schotse speelsters mogen afvaardigen om mogelijk namens Team Groot-Brittannië aan de Spelen mee te doen.

Het leidde al in de eerste helft tot een dubieuze 0-4 voorsprong. Alex Greenwood kopte de Engelsen in minuut 12 naar een voorsprong, waarna Lauren James met twee goals in twee minuten de voorsprong flink uitbreidde: 0-3. Beth Mead tekende voor een 0-4 voorsprong; Fran Kirby zette kort na rust de 0-5 op het bord, waarna Lucy Bronze in minuut 90+3 de 0-6 tegen de touwen schoot. Die bleek echter niks meer waard.

Eindstand Groep 1:
1. Nederland 6-12 (14-6)
2. Engeland 6-12 (15-8)
3. België 6-8 (7-8)
4. Schotland 6-2 (3-14)

Meer nieuws

Clarence Seedorf: van wereldster tot onbegrepen fenomeen in Nederland
112
Real Madrid schiet worstelende Karim Benzema uit het niets te hulp
7
'Ik vind Mark van Bommel naar Feyenoord wel een spannende gedachte'
2
Dortmund houdt PSG en Mbappé in toom en mag dromen van CL-finale
69
Chris Woerts ziet Ajax 'hele goede keuze maken' op bestuurlijk vlak
13
Alle genomineerden voor Bronzen Schild in de KKD bekend: FC Dordrecht domineert
10

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties