Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Derksen weerlegt uitspraak van Driessen: 'Dat moet Blind zich realiseren'

Laatste update:

"Daar ben ik het niet helemaal mee eens", zo reageert Derksen op de uitspraken van Driessen. "Kijk, door corona is alles veranderd in dit land. Niet alleen in dit land, maar in de hele wereld. De bomen groeien niet meer tot in de hemel. Clubs zullen met andere budgetten moeten werken, want het is nogal wat dat ze niet voetballen en straks zonder publiek moeten spelen. Blind moet zich realiseren dat Ajax wat makkelijker de salarissen kan uitbetalen als er wekelijks vijftigduizend mensen een kaartje kopen dan wanneer er niemand zit."

Driessen verbaasd: 'Waarom moet hij een miljoen inleveren bij Ajax?'

Lees artikel

"Al die overbetaalde miljonairs zullen ook wat moeten inleveren. Je kan dat hard spelen, al kan je het volgens mij niet verplichten. Je doet een moreel beroep op mensen, dat ze daar enig begrip voor hebben", gaat de analist verder. Derksen ziet elders in het Nederlandse voetbal grotere problemen. "Ik heb helemaal geen medelijden met Daley Blind, ik heb medelijden met de spelers van TOP Oss, Telstar en dat soort clubs in de Keuken Kampioen Divisie. Dat zijn mensen die bruto dertigduizend euro verdienen en daarmee hun hypotheek moeten betalen en hun gezin moeten runnen. Ik vind het onverantwoordelijk om die mensen nog te korten."

Derksen vreest dat de situatie in de Keuken Kampioen Divisie nu al slechter is dan men doet voorkomen. "Ik denk dat ze allemaal met hun rug tegen de muur staan. Dit kan weleens een slachtveld worden, want de Keuken Kampioen Divisie heeft helemaal geen vet op de botten. Ik denk dat heel veel clubs omvallen en ik sluit niet uit dat de hele Eerste Divisie een soort onafhankelijke afdeling wordt. Ze hebben nu al het aantal verplichte contractspelers teruggeschroefd van zestien naar veertien. Ik zie het nog gebeuren dat je straks als Keuken Kampioen Divisie-club nog maar vijf spelers onder contract hoeft te hebben. De rest voetbalt dan voor een kilometervergoeding of dinerbonnen, zoals ook in de Tweede- en Derde Divisie is geregeld."

Ben jij het met Johan Derksen eens?

Meer nieuws

Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Valentijn Driessen voorziet snelle exit: 'Hij blokkeert de groei van PSV'
1
Liverpool-ster verwijdert plots alle clubgerelateerde foto's van Instagram
12
Feyenoord ziet nieuwe rol voor Bosschaart na topseizoen met FC Dordrecht
5
Dure Barça-aankoop is zwaar ontevreden over Xavi en hint op zomers vertrek
18
Gaat Ajax man met veruit hoogste gemiddelde verkopen? 'Er is twijfel'
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties