Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dertigjarige debutant dient Engeland eerste nederlaag in EK-kwalificatie toe

Laatste update:

Engeland had in Praag aan een driepunter genoeg om plaatsing voor het EK te realiseren. Voorafgaand aan de ontmoeting met Tsjechië, de naaste achtervolger in Groep A van de kwalificatiecyclus, waren the Three Lions nog foutloos, na vier probleemloze zeges. De Engelsen, in Tsjechië gesteund door duizenden meegereisde supporters, kwamen al na vijf minuten spelen op voorsprong. Raheem Sterling werd naar de grond gewerkt door Lukas Masopust, waarna Harry Kane vanaf elf meter de openingstreffer tegen de touwen schoot.

Lang kon Engeland niet genieten van de voorsprong, want vier minuten later stond de gelijkmaker alweer op het scorebord. Een hoekschop werd verlengd door Ondrej Celustka, waardoor Jakub Brabec de bal voor het intikken had. Engeland kwam in het restant van de eerste helft verder maar moeizaam door de Tsjechische defensie, al werd een schot van Kane in kansrijke positie geblokt. Na rust werden de bezoekers beetje bij beetje gevaarlijker in aanvallend opzicht, onder meer met Sterling en Jadon Sancho.

Een kwartier voor tijd meende de thuisploeg aanspraak te hebben op een strafschop, toen Tomas Soucek naar de grond gewerkt werd door Danny Rose. Scheidsrechter Damir Skomina weigerde de bal echter op de stip te leggen. Kort daarna kwam Engeland goed weg, toen doelman Jordan Pickford reddend moest optreden na een combinatie tussen Vladimír Darida en Alex Kral.

Het waren uiteindelijk de Tsjechen die vijf minuten voor tijd op voorsprong kwamen. De ingevallen Ondrasek, die op dertigjarige leeftijd zijn debuut maakte voor Tsjechië, maakte geen fout in kansrijke positie: 2-1. Engeland kwam die klap niet meer te boven, waardoor de eerste nederlaag in de EK-kwalificatiecyclus een feit is. Voor Engeland wacht nu komende maandag een uitwedstrijd tegen Bulgarije, terwijl Tsjechië niet in actie komt in de EK-kwalificatie en een oefeninterland afwerkt tegen Noord-Ierland.

-
Terechte uitslag?

Meer nieuws

De EK-selectie van Portugal: dit zijn de spelers die kans maken
6
Keuze van Ajax nadert: nog maar twee trainers in beeld in Amsterdam
12
Winkelmedewerker belandde per ongeluk op selectiefoto PSV: 'Kan niet voetballen'
7
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
3
'Roger Schmidt wil weg bij Benfica en plant onderhoud in met Bayern München'
14
Jeredy Hilterman ondanks promotie Willem II niet geheel tevreden
2

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties