Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Deskundigen' Kluivert, Maduro, Vlaar én De Ligt steken loftrompet

Laatste update:

Het genoemde viertal maakte op jonge leeftijd, en sommigen met weinig ervaring, hun debuut in Oranje. Boadu (18) en Stengs (20) hebben respectievelijk 21 en 35 duels achter de rug in de Eredivisie, maar Ronald Koeman vindt het nu al tijd om de jongelingen te selecteren. Kluivert, Vlaar, Maduro en De Ligt zijn van mening dat een jonge leeftijd zeker geen heikele kwestie hoeft te zijn, mits de kwaliteit aanwezig is.

Koeman: 'We mogen ons niet weer laten verrassen door Noord-Ierland'

"Natúúrlijk gaf het extra druk", vertelt Kluivert in gesprek met De Telegraaf over de kritiek op zijn uitnodiging voor Oranje. "Ik was vrij onervaren, had pas een paar duels in het eerste gespeeld. Aan de andere kant gaf het mij juist meer kracht om te laten zien wat ik kon, een mooier podium dan Oranje kon ik niet bedenken." De oud-spits denkt dat Stengs in ieder geval klaar is voor Oranje. "Boadu ken ik niet goed. Stengs vind ik een goede, atletische speler. Hij moet nog wel een hoop kilometers maken, maar hij heeft de instrumenten om het ver te kunnen schoppen."

Vlaar ziet dat zijn ploeggenoten de laatste weken erg constant presteren. "De wisselvalligheid is er grotendeels uit, dan kan het snel gaan", aldus de verdediger. "Ze moeten gaan genieten en lekker hun ding doen, hetzelfde als bij ons." Maduro vult aan: "Stengs vind ik echt heel goed, van dat soort spelers hebben we er in Nederland weinig. Een type-Ziyech, dat we missen in Oranje. Boadu is een afmaker, een échte spits. Het mooie is: ze hebben nog genoeg ruimte om zich verder te ontwikkelen, maar ik denk eigenlijk dat ze er nu al klaar voor zijn."

De Ligt stelt dat 'goed genoeg zijn' het allerbelangrijkste is. Leeftijd of ervaring in de Eredivisie maakt volgens de Juventus-verdediger dan niet uit. "Dat mag wat mij betreft ook geen issue zijn. Die twee zijn er klaar voor. Het niveau in de Eredivisie ligt tegenwoordig hoog. Ik zie regelmatig beelden van AZ. Boadu is heel bedreven in het scoren en Stengs creëert veel kansen. Ik weet wat ze kunnen, tegen Calvin heb ik vaak gespeeld. Hij én Boadu zitten volkomen terecht bij Oranje."

Meer nieuws

Ten Hag onthult welke spits hij vorige zomer naar Manchester United wilde halen
27
Engelse pers kiest Manchester City-ster als beste speler van de Premier League
32
'Het heeft er alle schijn van dat Van Bommel gaat vertrekken bij Royal Antwerp'
14
Daley Blind weet wat hij na spelerscarrière wil doen: 'Wil wel die kant op'
10
Erik ten Hag in beeld als opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München
25
Johan Bakayoko maakt supporters van Feyenoord warm met lofzang over speler
11

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties