Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Details van contract Capello lekken uit: oprotpremie van 32 miljoen euro'

Laatste update:

Het OCCRP is een samenwerkingsproject van onderzoeksinstituten en onafhankelijke media in Oost-Europa en Centraal-Azië en werd in 2007 opgezet door onderzoeksjournalisten. Men besloot het contract van Capello te onderzoeken, omdat eigenlijk van begin af aan al duidelijk was dat de Russische bond zijn astronomische salaris wegens een begrotingstekort nooit zou kunnen betalen. De aandeelhouder van Arsenal, Alisher Usmanov, schoot het achterstallige salaris van Capello in februari nog voor. Het salaris van Capello blijft echter een blok aan het been van de RFU.

De RFU kan ook niet onder het contract uit. Als men Capello namelijk wil ontslaan, moet het de trainer een ontslagvergoeding van liefst 32,5 miljoen euro (!) uitkeren. In Rusland vraagt men zich af hoe de bondsleden een dergelijke clausule in de documenten hebben kunnen laten opnemen. Met name Vitaly Mutko, de Minister van Sport (foto, links), krijgt de zwartepiet toegespeeld: "Ja, ik heb mijn handtekening onder het contract gezet, dat heb ik in mijn functie gewoon te doen. De bond gaat zelf over de zakelijke kant van het verhaal, daar ben ik niet verantwoordelijk voor", reageert Mutko.

In de documenten staan overigens nog meer interessante voorwaarden. Capello loodste Rusland naar het WK van afgelopen zomer in Brazilië en ontving daarvoor een bonus van twee miljoen euro. Als hij het land naar het EK in Frankrijk leidt, mag hij weer een miljoen bijschrijven. Als dat toernooi wordt gewonnen, casht hij eenzelfde bedrag. Als de Sbornaya de Confederations Cup wint, wacht hem een premie van vijf ton. Als het WK in eigen land wordt gewonnen in 2018, krijgt Capello nog eens vijf miljoen uitgekeerd.

"Het verbaast mij dat het contract is gelekt, maar ik ga niet in op de details", zegt zoon Perfilippo Capello, die de contractbesprekingen voor zijn vader zou hebben gevoerd. Vyacheslav Koloskov, de erevoorzitter van de Russische bond, spreekt van een 'enorme absurditeit': "Een trainer krijgt normaal gesproken een bonus wanneer hij het goed doet. Maar een vergoeding van 32,5 miljoen bij een ontslag, dat is absurd. Ik vraag mij ook af of deze informatie klopt. Ik ga ervan uit dat het krantenbericht vol onwaarheden staat, dat hoop ik dan maar", aldus Koloskov tegen R-Sport.

Denk jij dat Rusland zich gaat plaatsen voor het EK van 2016 in Frankrijk?

Meer nieuws

Van Dijk naar Real Madrid? 'Als ze bellen kunnen ze hem morgen contracteren'
5
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
57
Een buitenlandse wedstrijd bijwonen? Koop je officiële tickets in de ticketshop!
0
'Scouts van Ajax zaten dit weekend op de tribune voor deze vier toptalenten'
7
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
9
Smaakmaker van de Keuken Kampioen Divisie gaat tot 2028 tekenen bij Feyenoord
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties