Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Deze landen kan het Nederlands elftal treffen tijdens de WK-loting

Laatste update:

De drie nog te vergeven tickets komen voort uit de play-offs die in juni worden gespeeld in de verschillende continenten. Het Europese ticket gaat naar Wales, Schotland of Oekraïne. Wales heeft zich door de 2-1 overwinning op Oostenrijk in de halve finale geplaatst voor de eindstrijd. Daarin treft het de winnaar van het duel tussen Schotland en Oekraïne. Door de oorlog in Oekraïne kon dat duel nog niet worden afgewerkt. De overige tickets worden verdeeld in de intercontinentale play-offs tussen Peru en de Verenigde Arabische Emiraten/Australië enerzijds en Costa Rica of Nieuw-Zeeland anderzijds. De drie nog onbekende WK-deelnemers zitten tijdens de loting in Pot 4.

Het Nederlands elftal is bij de loting veroordeeld tot Pot 2. Dat heeft mede te maken met de plaatsing van Portugal, dat dankzij de 2-0 overwinning op Noord-Macedonië in de finale van de play-offs beslag legde op laatste plek in Pot 1. Oranje zal uit de hoogste Pot België, Frankrijk, Brazilië, Argentinië, Engeland, Spanje, Portugal of Qatar treffen. "Ik denk dat het Qatar wordt, dat denk ik echt. Ik heb namelijk altijd geluk aan mijn kont hangen", blikte bondscoach Louis van Gaal na afloop van de oefeninterland tegen Duitsland (1-1) alvast vooruit op de loting.


Potindeling WK-loting




Pot 1 Pot 2 Pot 3 Pot 4
Qatar Nederland Senegal Canada
Brazilië Duitsland Iran Ghana
België Denemarken Japan Kameroen
Frankrijk Mexico Marokko Ecuador
Portugal Verenigde Staten Servië Saoedi-Arabië
Argentinië Zwitserland Polen Costa Rica/Nieuw-Zeeland
Spanje Uruguay Zuid-Korea Wales/Schotland/Oekraïne
Engeland Kroatië Tunesië Peru/Australië/VAE
Het wereldkampioenschap zal een klassieke indeling hebben met acht groepen van vier teams. De nummers één en twee plaatsen zich rechtstreeks voor de achtste finales. De winnaar van Groep A neemt het daarin op tegen de nummer twee van Groep B, de nummer twee van Groep A neemt het op tegen de winnaar van Groep B, enzovoorts. De groepswedstrijden worden gespeeld van 21 november tot 2 december. De finale vindt op zondag 18 december plaats in het Lusail Stadium. Het toernooi wordt gespeeld in acht verschillende stadions in zeven speelsteden.

Louis van Gaal kan niet fysiek aanwezig zijn bij de loting. Vorige week dinsdag werd de bondscoach van het Nederlands elftal positief getest op het coronavirus, al mocht hij twee dagen later al uit isolatie omdat hij klachtenvrij was. Toch kan Van Gaal vrijdag niet aanwezig zijn bij de loting, daar hij nog altijd positieve PCR-tests blijft afleggen. Zonder een negatieve test is hij niet welkom in het land. In plaats van Van Gaal zal assistent-bondscoach Danny Blind aanwezig zijn bij de plechtigheid.

Speelschema WK:
Groepsfase: van 21 november tot 2 december
Achtste finales: 3 t/m 6 december
Kwartfinales: 9 en 10 december
Halve finales: 13 en 14 december
Derde en vierde plaats: 17 december
Finale: 18 december

Meer nieuws

Extreem goed nieuws voor Andries Noppert bij sc Heerenveen
5
'Toptalent Vitor Roque staat nu al voor vertrek bij FC Barcelona'
6
Theo Janssen: 'Voor het Nederlandse voetbal goed dat Ajax geen CL speelt'
15
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Pak 2,5x je inzet als Uitblinker Mbappé 2 keer op doel schiet tegen Dortmund!
0
Waarom Liverpool Slot verkiest boven Amorim als opvolger van Klopp
22

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties