Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Die andere jeugdopleiding

Laatste update:

Veel mensen hebben het erover dat Real Madrid teveel geld uitgeeft aan het binnenhalen van grote spelers en jeugdspelers te weinig de kans geeft. Hier ben ik het helemaal mee eens. Florentino Pérez spendeert helaas maar al te graag grof geld aan nieuwe Galacticos, die los Blancos moeten helpen met het veroveren van la Decima (de tiende Europa Cup I/Champions League). De komst van een speler als Gareth Bale is hier een voorbeeld van. Bale kwam voor 91 of 101 miljoen euro na een fenomenaal seizoen over van Tottenham Hotspur. Ik denk dat bijna iedereen het ermee eens is dat Bale een goede voetballer is, maar zijn komst staat eigenlijk de ontwikkeling van Jesé Rodríguez in de weg. Voor de toekomst heb ik enorm veel vertrouwen in Jesé, hij heeft dit seizoen al meerdere malen zijn klasse laten zien. Door de aanwezigheid van Bale kan hij echter niet elke week spelen, want Bale is niet zomaar voor zo een astronomisch bedrag binnengehaald. Toch ben ik er van overtuigd dat Jesé alles in zich heeft om uit te groeien tot een clubicoon.

Pérez wil zich tegenwoordig meer richten op Spaans talent, omdat hij het principe volgt dat de selectie van Real een combinatie moet zijn van de grootste Spaanse talenten, de beste Spaanse spelers en de grootste wereldsterren in het voetbal. Hij is bereid om bijna elke prijs te betalen om deze visie te laten uitkomen. Deze visie schrikt diverse grote talenten echter af die denken dat geld voor hun ontwikkeling en kansen in het eerste elftal gaat.

Sommige mensen zeggen dat Real zoveel geld uitgeeft, omdat de jeugdopleiding niet goed genoeg is. Dat er weinig cantera's doorbreken uit La Fábrica betekent niet dat jeugdopleiding niet goed is. Er zijn genoeg voorbeelden van ex-cantera's uit La Fábrica die wel bij andere clubs hun kwaliteiten hebben laten zien; Santiago Canizares, Esteban Cambiasso, Juan Mata, Alvaro Negredo, Juanfran en Roberto Soldado zijn bekende voetballers die allemaal in de jeugdopleiding van Real Madrid hebben gespeeld.

Een veelgebruikte 'tactiek' van Real en meerdere clubs in Spanje is de zogeheten terugkoopclausule; cantera's worden verkocht om ervaring op te doen bij andere clubs en als ze zich genoeg ontwikkelen worden ze terug gehaald. Op deze manier is een jongen als Daniel Carvajal dit seizoen teruggekeerd bij de club, nadat hij afgelopen jaar nog bij Bayer Leverkusen speelde. Álvaro Arbeloa bijvoorbeeld heeft ook ervaring opgedaan in het buitenland om heel wat jaren later alsnog te keren bij de club. Je kunt dit vergelijken met de situatie van Cesc Fabregas; hij verliet Barcelona op jonge leeftijd om naar Arsenal te gaan, maar hij keerde in 2011 als een veel betere speler terug.

De jeugdopleiding van Real is een stuk beter dan de meesten eigenlijk weten, getuige de huidige halve finale plaats in de nieuwe UEFA Youth League. De huidige ex-cantera's in het hoogste keurkorps van de Koninklijke zijn: Iker Casillas, Daniel Carvajal, Álvaro Arbeloa, Nacho Fernández, Jesé Rodríguez en Álvaro Morata. Zes stuks dus. Dat zijn toch meer zelfopgeleide voetballers dan de meeste topclubs in hun eerste elftal hebben spelen. Cristian Benavente, José Rodriguez, Derik Osede, Juanjo Narváez, Enzo Fernández, Francisco José Rodríguez, Héctor Martínez Torres, Marcos Llorente Moreno en Alexandro Marco Crannix zijn de volgende cantera's die nadrukkelijk op de deur kloppen en dolgraag willen aansluiten bij de hoofdmacht. Dat La Fábrica grote spelers kan voortbrengen is bekend, gezien het feit dat clubiconen als Raúl, Guti, Iker Casillas, Manuel 'Manolo' Sanchís Hontiyuelo, Emilio Butragueño en Chendo allemaal ex-cantera's zijn.

La Masia heeft vanwege de recente successen van haar voortgebrachte spelers behoorlijk wat aandacht gekregen en dat is niet meer dan terecht, want spelers als Iniesta, Xavi en vooral Messi hebben het hedendaagse voetbal naar een hoger niveau getild. Waar La Fabrica vroeger niet onderdeed voor La Masia, zal er tegenwoordig een behoorlijke inhaalslag moeten worden gemaakt om weer op het oude niveau te komen. Daarvoor is het van essentieel belang dat jeugdspelers voldoende kansen krijgen in het eerste elftal, want anders zullen ze eieren voor hun geld kiezen en de club verlaten. Spelers als Mata en Juanfran hadden bijvoorbeeld zeker niet misstaan in het huidige elftal, maar door de koopwoede van Pérez hebben ze de club verlaten.

Het biedt me toch hoop om te zien dat spelers als Morata en Jesé dit seizoen redelijk wat minuten maken in de hoofdmacht, ik hoop dat zij het begin zijn van een nieuw tijdperk van cantera's in de hoofdmacht van Real Madrid en dat die andere opleiding ook weer iets van zich laat horen in de toekomst.

Meer nieuws

Verweij raadt Ajax en Feyenoord aan toe te slaan: 'Hij kan een sensatie worden'
0
Broers Van de Kerkhof hopen op vertrek PSV'er: 'Kunstgebit mee en wegwezen!'
7
Driessen noemt mogelijke opvolger Slot: 'Te Kloese was gecharmeerd van hem'
8
'De Telegraaf heeft keurig verzoek ingediend bij Ajax voor een gesprek, maar...'
11
Feyenoord moet straf uitzitten tijdens de afscheidswedstrijd van Slot in De Kuip
26
Romano weet het zeker: transfer van Arne Slot naar Liverpool is rond
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties