Diego Costa held van Chelsea; sensatiespits evenaart Van Nistelrooij

Chelsea - Norwich City 1-0
Met de van een schorsing teruggekeerde Mourinho op de reservebank speelde Chelsea een prima wedstrijd tegen Norwich City. De bezoekers deden in de eerste helft prima mee, maar zeker na rust kwamen the Canaries er niet meer uit. Chelsea verhoogde de druk, omsingelde het strafschopgebied en het leek wachten op doelpunten. Diego Costa, die dit seizoen nog maar twee doelpunten had gemaakt, bewees zichzelf een enorme dienst door voor het openingsdoelpunt te zorgen. De spits was alert bij een snel genomen vrije trap, kapte zijn man uit en schoot de bal langs keeper John Ruddy in de verre hoek. Voor de tot Spanjaard genaturaliseerde Braziliaan kwam er zo een einde aan 603 'droge' minuten.

Wie ook een prima wedstrijd speelde in het shirt van Chelsea was Eden Hazard. De beste speler van de Premier League van vorig seizoen kwakkelt al weken met zijn vorm en werd onlangs zelfs gepasseerd door Mourinho, maar tegen Norwich City mocht hij 'gewoon' beginnen. Hazard stichtte continu gevaar en leek weer op de speler die de Engelse velden vorig seizoen betoverde met magie. Door de minimale marge was het evenwel oppassen voor Chelsea in de laatste minuten, maar de regerend landskampioen had de bal en liet Norwich City niet op de eigen helft komen.

Newcastle United - Leicester City 0-3
De wedstrijd tegen Newcastle United was vooral voor Leicester City-sensatie Jamie Vardy een bijzonder duel. De spits had in negen achtereenvolgende competitiewedstrijden gescoord en met een doelpunt tegen Newcastle United kon hij een fantastisch record evenaren. Ruud van Nistelrooij had als speler van Manchester United ooit in tien wedstrijden op rij gescoord en vlak voor rust zou Vardy die prestatie evenaren. De aanvaller kreeg de bal op links, passeerde zijn man en hamerde de bal in de korte hoek. Newcastle United, met Nederlanders Daryl Janmaat, Georginio Wijnaldum en Vurnon Anita in de basis, probeerde het wel, maar wist de gelijkmaker niet te vinden. Leonardo Ulloa kopte stuntploeg Leicester City na rust zelfs op 0-2. Shinji Okazaki tekende voor het slotakkoord. Leicester City is daardoor de nieuwe koploper, terwijl Newcastle United in de degradatienood blijft.

Everton - Aston Villa 4-0
Het kwakkelende Aston Villa is met de nieuwe trainer Rémi Garde hard op zoek naar punten, maar tegen Everton viel er weinig eer te behalen. Dat werd op Goodison Park al snel duidelijk, want nog voor rust was het voorbij en gespeeld. Ross Barkley tekende voor het openingsdoelpunt, waarna Romelu Lukaku de score verdubbelde. Lukaku werd daarmee de vijfde speler ooit die voor zijn 23ste levensjaar doelpunt nummer 50 in de Premier League heeft gemaakt. Barkley produceerde voor rust zijn tweede voor zijn eerste dubbelklapper ooit in de Premier League. Everton speelde een uitmuntende wedstrijd en na de onderbreking tekende ook Lukaku voor zijn tweede doelpunt van de wedstrijd. Het zwakke Aston Villa, waar Leandro Bacuna op de bank bleef, hing toen al uitgeteld in de touwen.

HIJ DOET HET! Jamie Vardy evenaart het record van Ruud van Nistelrooij in 2003: in tien Premier League-duels op rij een doelpunt maken!