Diego Costa schreeuwt het uit, Zlatanloos Zweden wint nu wel

Luxemburg - Spanje 0-4
De ploeg van Del Bosque speelde een degelijke eerste helft, waarin de basis voor de zege werd gelegd. De beste man aan de kant van de regerend Europees kampioen was David Silva, die met zijn 22e interlanddoelpunt als eerste het scorebord in beweging kreeg. Jonathan Jourbet had geen antwoord op de hoge inzet van de technicus: 0-1. Het leek weer niet de avond van Diego Costa, die veel werk verzette maar wederom onnauwkeurig in de afronding was. Paco Alcácer daarentegen schreef enkele minuten voor rust zijn derde treffer in vier interlands achter zijn naam. Na goed voorbereidend werk van Silva werkte hij het leer achter Joubert: 0-2.

Na de onderbreking leunde Spanje op de dubbele voorsprong en lieten Alcácer en Andrés Iniesta na om al snel voor de 0-3 te zorgen. In de 68e minuut maakte Diego Costa eindelijk zijn eerste goal voor Spanje, na een doelpuntloze reeks van 516 minuten. Silva schoot mis na voorbereidend werk van Koke, maar de Spaanse Braziliaan werkte de bal alsnog tegen de touwen en was zeer blij met zijn doelpunt: 0-3. De aanvaller werd vervangen door een andere Spaanse Braziliaan, Rodrigo, die de basis voor de 0-4 legde. Na een spectaculaire pass van Rodrigo zette debutant Juan Bernat de 0-4 op het scorebord.

Wit-Rusland - Slowakije 1-3
Slowakije won van Oekraïne en Spanje en leek het duel met Wit-Rusland dan ook gemakkelijk te moeten kunnen winnen, maar kwam toch bedrogen uit. De beste kansen in de eerste helft waren immers voor de Oost-Europeanen: Renan Bressan kon echter niet goed uithalen, Egor Filipenko schoot net over en doelman Matús Kozacík keerde een poging van Maksim Bordachev. Marek Hamsik ontpopte zich na rust tot de grote man aan de kant van Slowakije, want hij scoorde tweemaal en bezorgde zijn land daarmee een overwinning. Timofey Kalachev had tussendoor voor de gelijkmaker gezorgd. In de slotminuut bepaalde Stanislav Sestak de eindstand op 1-3.

Zweden - Liechtenstein 2-0
Zlatan Ibrahimovic was nog niet inzetbaar en Zweden leek het scorend vermogen van de steraanvaller node te missen. De Scandinaviërs waren in de eerste helft namelijk oppermachtig tegen Liechtenstein, maar lieten goede kansen liggen. Schoten van Mikael Antonsson en Martin Olsson werden geblokt en Emil Forsberg zorgde eveneens voor dreiging. Na 35 kwam Zweden dan toch op voorsprong: Erkan Zengin ontving de bal van Jimmy Durmaz en schoot de bal via een verdediger in de verre hoek van Cengiz Bicer.

Een minuut na rust maakte Durmaz er 2-0 van, door een afgrijselijke blunder van de Liechtensteinse doelman te bestraffen. De assist kwam van Erkan, de maker van de 1-0. Het Zweden van Erik Hamrén boekte zodoende zijn eerste overwinning in de kwalificatiereeks, want de eerste twee wedstrijden tegen Oostenrijk en Rusland werden met 1-1 gelijkgespeeld.

Litouwen - Slovenië 0-2
Litouwen won zijn eerste twee EK-voorrondewedstrijden, maar had zondag nagenoeg geen kans tegen Slovenië. De bezoekers stonden na een halfuur al met 0-2 voor door een dubbelslag van Milivoje Novakovic. De routinier was in de laatste acht interlands goed voor liefst zeven goals en één assist. Litouwen zag voor rust een goal wegens buitenspel nog worden afgekeurd. In de tweede helft gebeurde er weinig verheffends meer, maar Slovenië nam de drie punten uiteraard wel gretig mee.