Diego López beleeft debuut om snel te vergeten in doel van AC Milan

Na dik een kwartier stond Cristian Zapata aan de basis van de openingstreffer van Valencia. Na zijn foutieve pass opteerde Paco Alcácer voor een lob over Diego López, die te ver voor zijn doel stond en kansloos was op de genialiteit van de aanvaller. Een heerlijke vrije trap van Keisuke Honda betekende de gelijkmaker. De Japanner schoot het leer via de paal achter Diego Alves: 1-1.

López maakt geen zekere indruk en het was aan Zapata te danken dat Milan niet al snel weer achter de feiten aanliep. Enkele minuten voor rust viel de 2-1 alsnog. Rodrigo ontdeed zich van twee opponenten en verschalkte een laat reagerende López in de korte hoek. Na de onderbreking slaagde het team van Filippo Inzaghi er niet in om de achterstand weg te werken en had Valencia eigenlijk nog een doelpunt verdiend. De 2-1 eindstand was echter voldoende voor de 25e verovering van de eigen trofee.