Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Diep teleurstellend AZ wacht zware return na nederlaag tegen Anderlecht

Laatste update:

Als vanzelfsprekend stond Mathew Ryan onder de lat bij AZ. Voor hem stond een weinig verrassende viermansdefensie, bestaande uit Yukinari Sugawara, Sam Beukema, Pantelis Hatzidiakos en Milos Kerkez. Het middenveld werd gevormd door Jordy Clasie, Sven Mijnans en Tijjani Reijnders. Jens Odgaard, Pavlidis en Myron van Brederode moesten de aanvallen gaan verzorgen. Tegen Sparta ontbrak Pavlidis nog in de basis omdat hij niet helemaal fit was, maar nu keerde hij dus terug. Bij Anderlecht kregen onder meer doelman Bart Verbruggen oud-Ajacied Jan Vertonghen een basisplek.

De openingsfase was voor het aanwezige publiek geen lust voor het oog, al was dat aan de sfeer op Lotto Park niet te merken. De eerste grote kans van de wedstrijd leverde halverwege het eerste bedrijf direct een doelpunt op. Anders Dreyer bezorgde een voorzet op maat bij Murillo, die van dichtbij binnenknikte: 1-0. Tien minuten voor het rustsignaal hoopte Pavlidis de stand met een schot van afstand gelijk te trekken, maar zijn poging ging enkele meters over.

Net als in grote delen van het eerste bedrijf was AZ ook in het grootste gedeelte van de tweede helft erg onnauwkeurig in de afronding. In tegenstelling tot Anderlecht kregen de Alkmaarders voldoende opgelegde kansen, maar men slaagde er niet in die te verzilveren. Onder meer Pavlidis sprong erg onzorgvuldig om met enkele mogelijkheden: eerst verzuimde oog in oog met Verbruggen de gelijkmaker aan te tekenen; vervolgens kreeg hij een kopbal na een uur spelen niet tussen de palen.

Waar AZ juist meer grip op de wedstrijd leek te krijgen, slaagde Anderlecht er in de zeventigste minuut in de genadeklap uit te delen. Op aangeven van linksbuiten Francis Amuzu schoot Ashimeru vanaf de rand van het strafschopgebied hard raak na een fraaie aanname: 2-0. In het restant van de wedstrijd kwam onder anderen Milos Kerkez nog dicht bij de aansluitingstreffer, al werd die niet meer gevonden.

UEFA Europa Conference League
Anderlecht
2 - 0
AZ

Meer nieuws

'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
7
Bizot gaat met Stade Brest de Champions League in na helpende hand Farioli
3
Mooi fragment: tranen over wangen bij Radio 1-commentator op slotdag Eredivisie
2
AS Roma houdt Lazio definitief onder zich en blijft hopen op Champions League
2
Perez en Vink zijn het roerend eens over wie beste aankoop in de Eredivisie is
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties