Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Directeur Koevermans vertrekt na reeks van incidenten bij Feyenoord

Laatste update:

"Feyenoord zit al vanaf mijn kinderjaren in mijn hart", zegt Koevermans op de website van Feyenoord. "Bij mijn aanstelling gaf ik niet voor niets en zonder overdrijving aan dat met werken voor Feyenoord voor mij een jongensdroom in vervulling ging. Daarmee is het vandaag geen fijne dag voor mij. Het doet pijn dit besluit te hebben moeten nemen, maar ik denk dat dit het beste is ondanks de wetenschap dat ik de club, de collega's en veel mensen in de directe omgeving van de club zal gaan missen."

Het huis van Koevermans werd in september beklad met graffiti, terwijl er tevens stenen door de ruiten van de voordeur werden gegooid. Op de woning van Koevermans werd de tag RJK (Rotterdamse Jongeren Kern) achtergelaten, waarmee duidelijk leek uit welke hoek de actie komt. De directeur van Feyenoord deed aangifte, zo bevestigde de Rotterdamse politie. Het was niet voor het eerst dat Koevermans thuis lastig wordt gevallen. In juni kreeg hij ook al 'bezoek' van ontevreden supporters van de club. De incidenten leken gerelateerd aan de woede over de plannen voor de bouw van een nieuw stadion voor Feyenoord.

Koevermans zag zich vorige week genoodzaakt om zich fel uit te spreken, nadat een delegatie van Union Berlin in de binnenstad werd aangevallen door supporters van Feyenoord. "Ik heb de mensen van Union donderdag tijdens de gebruikelijke lunch gesproken en we hebben ons excuses aangeboden. Er is met stoelen gegooid naar die mensen. Waar zijn we dan mee bezig?", reageerde Koevermans in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik schaam me als mens, Rotterdammer en Feyenoorder. Dit is voor het imago van Feyenoord ook heel erg slecht. Het is een klein groepje dat deze ellende aanricht, maar het is wel hardnekkig. We willen hier vanaf, maar dat valt niet mee."

"Ik vind dit niet leuk. Heel veel dingen als algemeen directeur van Feyenoord vind ik wel leuk. Aan de voetbalkant rondlopen, dingen met commerciële mensen. Maar dit vind ik niet leuk. Dat moet verdwijnen, dat moet weg. Het is heel hardnekkig. Ik wil er alles aan doen als algemeen directeur om dit uit te bannen. Die strijd wil ik wel aan, absoluut", zei Koevermans een week geleden nog. Nu heeft hij klaarblijkelijk toch besloten om Feyenoord achter zich te gaan laten.

Voormalig proftennisser Koevermans was sinds 2009 in dienst van Feyenoord, aanvankelijk als commercieel directeur en de laatste twee jaar als algemeen directeur. Koevermans volgde Jan de Jong, inmiddels directeur van Eredivisie CV, in eerste instantie op interim-basis op en trad later definitief in dienst als algemeen directeur. Toon van Bodegom, voorzitter van de raad van commisarissen, en vice-voorzitter Gérard Moussault geven woensdag een persconferentie om het vertrek van Koevermans toe te lichten.

Meer nieuws

Na Kylian Mbappé kondigt ook Keylor Navas afscheid bij PSG aan: 'LEGENDE!'
12
Opleving of laatste stuiptrekking; is Haaland de laatste echte superspits?
29
Vermoedelijke XI PSV: Eindhovenaren op jacht naar puntenrecord van Cruijffs Ajax
12
Anderlecht heeft Vertonghen en Hazard niet nodig en dankt trefzekere Dolberg
4
Vermoedelijke XI Ajax: droomaanval Berghuis - Brobbey - Bergwijn weer mogelijk
21
Tijjani Lekatompessy draagt met beauty bij aan overtuigende zege AC Milan
20

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties