Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dirk Kuyt schrikt van onthullingen over Quincy Promes: 'Krankzinnig eigenlijk'

Laatste update:

Kuyt en Boskamp zijn dinsdagavond in de studio van RTL7 aanwezig als analisten voor de Champions League-wedstrijden. Voordat het gaat over Liverpool - Internazionale, vertelt Humberto Tan ze het laatste nieuws. "Heftig", reageert Kuyt. "Het is ook heel heftig dat het zo breed wordt uitgemeten in de media. Wat mij voor alle betrokkenen heel heftig lijkt, is dat het allemaal zo lang duurt. Dit speelde vorig jaar al tijdens het EK en er is nog steeds geen uitspraak. Het zou heel fijn als nu eens duidelijk wordt wat er precies is gebeurd."

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Voetbalzone.nl (@instavoetbalzone)

Nieuwsuur publiceerde dinsdagavond op enkele gesprekken die Promes had met familieleden in de uren na de steekpartij. Zo sprak hij onder meer telefonisch met zijn vader, die de volgende vraag kreeg van de vleugelaanvaller. "Waarom spring je voor die neef van je? Je hebt zijn leven gered". Waarop het antwoord luidde: "Quincy, ik wil niet dat je in de problemen komt." Waarop Promes zei: "Anders steek ik hem dood, dat begrijp je toch?" Kuyt schrikt: "Krankzinnig eigenlijk." Ook Boskamp staat versteld van de onthullingen: "Meen je dat nou?"

Promes kreeg ongeveer tien minuten na bovenstaand gesprek van zijn moeder te horen dat zijn neef is overgebracht naar het ziekenhuis. Hij stelde de vraag waar zijn neef is geraakt tijdens de steekpartij. "In zijn been." Promes trok daarop meteen een harde conclusie: "Dan heeft hij nog geluk." In een telefoongesprek met zijn tante beet Promes nogmaals fel van zich af. "Niemand gaat van ons pikken. (...) Hij is vrijpostig. Hij heeft het vandaag geweten. Ik kon het niet laten. Sorry tante, vergeef me."

De Spartak Moskou-aanvaller, die destijds nog onder contract stond bij Ajax, kreeg later die nacht nogmaals zijn vader te spreken. "Ik had nog een appel met hem te schillen." Promes senior vroeg meteen om opheldering van zijn zoon. "Ja, oké, mijn loyaliteit is naar mijn tante: wie van haar pikt, maak ik af. Punt uit. Wie van jou pikt, maak ik af. Wie van mijn moeder pikt, maak ik af. Er zijn bepaalde mensen in de familie voor wie ik doodmaak. Punt uit. (...) Jullie hebben geluk dat ik niet meer met een vuurwapen loop want anders was die tori (ding, red.) nog lelijker gelopen."

Yehudi Moszkowicz, de advocaat van de neef, heeft tegenover de NOS een duidelijke mening over de getapte telefoongesprekken die nu dus openbaar zijn geworden. "Het zijn bekentenissen van Promes zonder dat hij weet dat hij wordt opgenomen. Hij vertelt het aan zijn vader, zijn moeder en aan een tante. Hij is zelfs verontwaardigd dat zijn vader tussen hem en zijn neef is gesprongen." Gerard Spong, de advocaat van Promes, wil dinsdag niet inhoudelijk ingaan op de nieuwe ontwikkelingen in het strafdossier rondom zijn cliënt.

Meer nieuws

Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
0
Perez zag opvallende actie van Ramalho bij PSV: 'Je kunt beter afscheid nemen'
4
Ook vertrek van Olivier Boscagli dreigt: 'PSV kan moeilijk nee zeggen'
15
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Kieft adviseert Ajax te verkopen: 'Je hebt niks aan zo'n gozer, weg ermee'
15
Kritiek op Memphis na post over ballenmeisje: 'Kan iemand haar Insta sturen?'
27

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties