Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Discussie bij KNVB over oordeel van Nijhuis: 'Dit was niet onschuldig'

Laatste update:

"Dus als je eerst de bal raakt en vervolgens schop je een tegenstander flink, wat hier niet het geval is, dan mag dat dus. Als de bal maar word geraakt", zei analyticus Kenneth Perez gekscherend. "Kijk even hoe hoog het been van Mazraoui is en vervolgens ook nog de knie in het hoofd." Wiedemeijer: "Datgene wat Kenneth zei, dat je een tegenstander verrot kan schoppen als je de bal maar eerst raakt, dat is natuurlijk niet zo. Dan grijpen we in. Maar hier heeft de scheidsrechter een oordeel geveld en is de bal eerst gespeeld. Hij beoordeelt de botsing als onschuldig. Dat vind ik overigens niet."

"Dit had altijd afgefloten moeten worden, dit is onvoorzichtig", benadrukte Wiedemeijer. "En misschien zelfs wel onbesuisd. Hij zat heel erg hoog met zijn been. Maar goed, de scheidsrechter besloot hier om niet te fluiten omdat de bal eerst werd gespeeld. En dat heeft-ie ook keurig uitgelegd. Daarna wordt er meteen een doelpunt gemaakt. De VAR gaat dan kijken of het overduidelijk fout is en de VAR vindt van niet op basis van bepaalde aanknopingspunten, zoals bijvoorbeeld het eerst spelen van de bal."

Perez vroeg vervolgens aan Wiedemeijer of Nijhuis het in zijn optiek en die van de KNVB verkeerd had ingeschat. "Zelfs hier is er nog discussie over. Niet iedereen vindt dit iets", benadrukte de voormalig arbiter. "Als ik zelf op het veld had gestaan, had ik waarschijnlijk ingegrepen. Maar dat deed ik toch al gauw. Vanwege dat hoge been had ik verwacht dat er ingegrepen zou worden. Maar Nijhuis heeft keurig uitgelegd waarom-ie dat niet heeft gedaan."

"Ik was eerst verbaasd dat ik voor de camera moest komen. Ik sta in het veld en zie een speler van Ajax inkomen die de bal wegspeelt en daarna is er een botsing met een speler van NEC. Zo zie ik dat op het veld, dus ik laat direct doorgaan. En mijn VAR ziet eigenlijk hetzelfde", stak Nijhuis zaterdagavond van wal in de catacomben van de Johan Cruijff ArenA, ook verwijzend naar VAR Laurens Gerrets. De beelden van het moment werden er vervolgens bijgepakt. "Kijk, hier zie je de bal komen. En hier komt hij, kijk, hij speelt de bal en daarna komt hij in contact met de speler."

"Voor mij is dit gewoon een normaal duel, hoor." Verslaggeefster Hélène Hendriks was zichtbaar verbaasd: "Meen je dit nou? Voor mij was dit gewoon een overtreding. Maar dan zal ik er geen verstand van hebben." Nijhuis: "Je mag wel een mening hebben en vinden dat dit een overtreding is. Hij komt erin, hij speelt de bal en komt daarna in contact met de speler. Ik vind het geen enkele overtreding. Hij speelt gewoon de bal en daarna komt er een botsing. Dit is gewoon de bal spelen. Een hoofdblessure? Ja, dat kan. Hij komt er tegenaan en dan kun je het spel stilleggen."

Hendriks liet de term 'mannelijk voetbal' vallen. "Ja, ik vind dit geen overtreding", benadrukte Nijhuis. "Heel veel mensen kunnen dat een overtreding vinden, maar als ik dat beeld zo zie, dan vind ik dat de bal wordt gespeeld en vind ik het een normaal duel. Je hoeft het niet altijd eens te zijn."

Voormalig toparbiter Mario van der Ende zette zaterdagavond op Twitter grote vraagtekens bij de beslissing van Nijhuis en heeft op het moment van schrijven meer dan duizend likes ontvangen voor zijn visie op het moment. "Ik denk dat de scheidsrechter en de VAR constateerden dat het hoofd van de speler van NEC nog aan de romp vastzat en daarom besloten door te spelen." Hij voegde daar #onbegrijpelijk als hashtag aan toe.

-

Meer nieuws

Alex Kroes wil oude bekende 'heel graag' terug naar Ajax halen
11
NAC lacht om uitspraken Roda-trainer Sibum: 'Die stond bij ons op repeat'
0
Dit is Feyenoord-target Derek Cornelius: de Canadese opvolger van David Hancko?
7
Berucht 'contractservetje' van Lionel Messi geveild voor absoluut megabedrag
1
Jouw club in de nieuwste voetbalkleding van adidas? Ontdek adidas TEAM!
0
Opvallend besluit Newcastle over Yankuba Minteh? 'Dan is Feyenoord kansloos'
19

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties