Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Discussie over beloftenelftallen laait op: 'Het moet gewoon niet kunnen'

Laatste update:

Het niveau van de beloftenelftallen loopt daardoor sterk uiteen en dat neigt naar competitievervalsing, vinden de 'reguliere' deelnemers aan de competitie. "Het moet gewoon niet kunnen, dat je op vrijdag tegen een veredeld A-jeugdelftal staat en op maandag tegen een team dat niet zou misstaan in de eredivisie", vat NEC-coach Ruud Brood samen in De Telegraaf.

Nummer twee FC Eindhoven spint daar dit seizoen garen bij. Het elftal van coach Jean-Paul de Jong speelt alle duels met beloftenelftallen op vrijdagavond. Andere clubs treffen Jong Ajax, Jong PSV en FC Twente drie keer op de maandag. Technisch directeur Hans Smulders van Eindhoven erkent desondanks dat er iets mis is. "Iedere club werkt met een eigen vaste selectie. Dan moet het niet kunnen dat de beloftenteams voortdurend kunnen rouleren met de spelers."

Met ingang van het seizoen 2016/17 zal dat veranderen. Naast het feit dat FC Twente tegen die tijd om financiële redenen is afgehaakt, mogen beloftenteams alleen bestaan uit spelers jonger dan 23 jaar. Ook mogen er nog maximaal twee spelers van de A-selectie meedoen. Het gaat dan om spelers ouder dan 23 en met meer dan 10 wedstrijden in de hoofdmacht achter hun naam.

Meer nieuws

Ziggo onderbreekt Girona - Barcelona vanwege Dodenherdenking: kijkers woedend
113
Luka Modric neemt opnieuw record over van Real Madrid-legende Ferenc Puskás
5
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
8
Atlético Madrid dicht bij Champions League-ticket dankzij fraaie goal Riquelme
1
Inter verliest door fout Dumfries voor de tweede keer dit seizoen van Sassuolo
15
De schoonzoon van Earnest Stewart kan het kampioensfeest van PSV verzieken
10

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties