Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dit is waarom Ajax inderdaad favoriet is voor de Klassieker tegen Feyenoord

Laatste update:

Feyenoord gaat met een voorsprong van drie punten op Ajax richting De Klassieker van volgend weekend. Dat is de conclusie na een speelronde waarin de topclubs wisten te winnen, maar ze dat wel op verschillende manieren deden. De koploper uit Rotterdam had ontzettend veel moeite met het defensieve Volendam en won uiteindelijk met 2-1, terwijl Ajax het verschil bij sc Heerenveen al snel maakte (2-4). In Eindhoven was PSV met 5-2 te sterk voor SC Cambuur, maar was trainer Ruud van Nistelrooij des duivels over de instelling van zijn ploeg. In de aanloop naar de cruciale 26e speelronde zei John Heitinga, de trainer van Ajax, dat zijn ploeg favoriet is voor De Klassieker van volgende week. De cijfers wijzen dat ook uit.

Ajax dwingt negatieve records voor Heerenveen af
'Een groot compliment', zo noemde Heitinga de drie wissels van Heerenveen-collega Kees van Wonderen in de eerste helft. Het was voor het eerst dat een coach drie wijzigingen doorvoerde in de eerste 37 minuten van een Eredivisiewedstrijd en dat hadden de Ajacieden toch maar mooi voor elkaar gekregen. Heerenveen kreeg daarnaast voor het eerst ooit drie doelpunten tegen in de eerste twintig minuten van een thuiswedstrijd en voor het eerst in anderhalf jaar ondernamen de Friezen slechts zes doelpogingen. Dat is allemaal de verdienste van Ajax en Heitinga, die de derde trainer in de clubgeschiedenis werd die zijn eerste vier uitwedstrijden in competitieverband winnend afsloot. De regerend landskampioen heeft nu de hele week om toe te werken naar De Klassieker, terwijl Feyenoord donderdag nog tegen Shakhtar Donetsk moet aantreden. Dat is een groot voordeel voor Ajax.

Winnen wordt steeds moeilijker voor Feyenoord
Orkun Kökçü was er wel klaar mee. Weer moest Feyenoord terug zien te komen van een achterstand en dat zinde de captain van de Rotterdammers maar niets. Hij zal ook aanvoelen dat het een keer fout moet gaan met al die vroege achterstanden die opgelopen worden. Dit seizoen kwam Feyenoord in eigen huis immers al vier keer op 0-1 achter binnen twaalf minuten en dat gebeurde acht jaar geleden voor het laatst zo vaak. Ditmaal wist de Stadionclub er voor rust niet adequaat op te reageren. Voor het eerst sinds 15 mei 2022 wist Feyenoord tot geen enkel schot op doel te komen in de eerste helft van een thuisduel in De Kuip en dat zal Arne Slot toch reden tot nadenken geven. De wedstrijden volgen elkaar nu echter in rap tempo op en dus is er weinig tijd om aan aanvallende automatismen te schaven. De favorietenrol voor de Klassieker opeisen lijkt, zeker gezien het spel van de afgelopen weken, niet terecht voor Feyenoord.

PSV onderschat Cambuur, maar kan zich dat niet veroorloven
De spelers van Cambuur zullen zich in de openingsfase van de wedstrijd bij PSV hebben afgevraagd wat er allemaal gebeurde. Tot drie keer toe werd er, met hulp van de stuntelende Eindhovense defensie, een enorme kans gecreëerd en alleen Remco Balk wist er daar een van tot doelpunt te promoveren. Ruud van Nistelrooij weet het na afloop aan onderschatting en stelde meteen dat PSV niet in de positie verkeert om een tegenstander te kunnen onderschatten. De Geffense trainer heeft gelijk, want PSV won pas voor de tweede keer dit seizoen een Eredivisiewedstrijd waarin het de openingstreffer moest slikken en is pas voor het eerst sinds augustus vorig jaar bezig aan een reeks gewonnen competitiewedstrijden van drie of langer.

Uitgelicht: de transformatie van AZ tot topclub
In deze rubriek worden alleen de wedstrijden en cijfers van Feyenoord, Ajax en PSV belicht. De traditionele topclubs zijn in Nederland immers het populairst, maar AZ nestelt zich op basis van prestaties de laatste jaren ook in de top. Voor de achtste keer in de clubgeschiedenis staat AZ na 25 speelronden op 53 punten in de Eredivisie en het is de derde keer in de laatste zes seizoenen dat de Alkmaarders dit voor elkaar krijgen. Nu kan de formatie van trainer Pascal Jansen vooral bogen op een uitstekende thuisbalans. De overwinning op FC Groningen (1-0) betekende de derde thuisoverwinning op rij en dat is de langste zegereeks in het AFAS Stadion sinds december 2021. Waar gaat het eindigen?

Meer nieuws

Ook vertrek van Olivier Boscagli dreigt: 'Daardoor kan PSV moeilijk nee zeggen'
0
In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Kieft adviseert Ajax te verkopen: 'Je hebt niks aan zo'n gozer, weg ermee'
4
Kritiek op Memphis na post over ballenmeisje: 'Kan iemand haar Insta sturen?'
13
Basisspeler van PSV zinspeelt op vertrek: 'Fantastisch om het zo af te sluiten'
13
Kraay jr. weet wie Joey Veerman moet opvolgen bij PSV: 'Heel gewaagd, maar...'
17

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties