Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dit is waarom Feyenoord de schaal eigenlijk al in de ArenA moest krijgen

Laatste update:

De speelronde stond volledig in het teken van de kraker tussen Ajax en Feyenoord in de Johan Cruijff ArenA. In Amsterdam was men ervan overtuigd dat de plaatselijke trots op zondag om 16.30 uur koploper van de Eredivisie zou zijn, maar niets was minder waar. De Club van Zuid won voor het eerst sinds achttien jaar weer eens in de hoofdstad (2-3) en kan de titel eigenlijk niet meer ontgaan, zeker niet nadat PSV en AZ ook punten lieten liggen. De wijze waarop Feyenoord in de ArenA voor de overwinning speelde, terwijl een gelijkspel ook een prima resultaat was geweest, bewijst wel dat het kampioenschap een terechte beloning voor een geweldig seizoen gaat zijn.

Het leek alsof Feyenoord een achterstand op de ranglijst goed moest maken
Wie geen idee had van de ranglijst en de verhoudingen in de Eredivisie, zal in de openingsfase van de eerste helft en tijdens de gehele tweede helft misschien gedacht hebben dat Feyenoord de jager en Ajax de prooi was. De Rotterdammers maakten vaak de indruk dat ze de titel het liefst al in de Johan Cruijff ArenA veilig wilden stellen en dat bewees de vroege goal van Santiago Giménez wel. Het was de snelste goal van Feyenoord op bezoek bij Ajax in bijna 65 (!) jaar, en dat terwijl de koploper ook genoegen had kunnen nemen met een gelijkspel. Die instelling viel echter pas in de slotfase te bespeuren, niet toevallig de periode waarin alsnog het verschil werd gemaakt.

Het overwicht van de Rotterdammers uit zich vooral in de cijfers van de persoonlijke duels. Ajax won maar 44,7 procent van alle persoonlijke duels en dat is het laagste aantal voor de regerend landskampioen sinds januari 2021, toen het ook tegen Feyenoord speelde. De Stadionclub dwong de overwinning simpelweg af door het meer te willen en die drie punten gaan cruciaal zijn in de titelrace. Volgens de Opta Predictor maakt Feyenoord nu 91 procent kans om kampioen te worden, terwijl Ajax nog maar vijf procent kans heeft op een landstitel. Dat gaat de formatie van Arne Slot dus nooit meer weggeven. 'Give the cup to them today', zouden we haast willen zeggen.

PSV is middenmoter als alleen uitwedstrijden voor de stand zouden tellen
Ruud van Nistelrooij moet er toch gek van worden. Elke keer als PSV een dipje te boven lijkt, volgt er weer een wedstrijd met teleurstellend spel en bijbehorend resultaat. Ook in Arnhem was het weer raak: de Eindhovenaren speelden met 1-1 gelijk en waren vooral ongelofelijk slordig in balbezit. Uitgespeelde aanvallen waren nauwelijks te zien en het was niet meer dan logisch dat de enige goal van PSV gemaakt werd uit een snelle counter. Genoeg voor een zege was de goal van Xavi Simons niet en daarmee steeg het aantal verloren punten in uitwedstrijden naar twintig. Als de ranglijst alleen opgemaakt zou worden uit uitwedstrijden, stond PSV zesde met negentien punten uit dertien wedstrijden.

Uitgelicht: een recordmiddag voor Excelsior
In de schaduw van de Klassieker en het feest in het zuiden van Rotterdam viel er ook in Kralingen wat te vieren. Excelsior won immers met 4-1 van Cambuur en maakte vooral in de eerste helft gehakt van de hekkensluiter uit Leeuwarden. Na negentien minuten en 24 seconden stond het 3-0 op Woudestein en dat is de snelste voorsprong met drie doelpunten die Excelsior ooit neerzette in Eredivisie-verband. Daarnaast boekten de Rotterdammers de grootste competitiezege sinds zes jaar en lukte het voor het eerst in dertien jaar om in één seizoen twee keer van Cambuur te winnen. Het belangrijkste is echter dat Excelsior nu vijftiende staat en door de zege de degradatiezone in elk geval voor even achter zich laat.

Meer nieuws

De EK-selectie van Turkije: dit zijn de spelers die kans maken
3
Antony, Amrabat en nog acht spelers die moeten vrezen bij Manchester United
4
Johan Derksen raadt Ajax totaal andere trainer dan Graham Potter aan
7
VZ Team van de Week: Ajax, Feyenoord en PSV aanwezig na doelpuntrijk weekend
25
CL-finalist Borussia Dortmund rakelt oude tweet van PSG op uit 2020
3
PSG moet Champions League-finale na zes keer lat en paal aan Dortmund laten
183

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties