Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dit zijn de begrotingen van de Eredivisieclubs: verrassende hekkensluiter

Laatste update:

Mede door de deelname aan de Champions League steeg de begroting van Ajax met 50 miljoen euro naar 160 miljoen euro. De Amsterdammers staan daarmee op eenzame hoogte in Nederland en hebben bijna de dubbele begroting van achtervolger PSV, dat 85 miljoen euro heeft begroot. Daarbij moet gezegd worden dat de Eindhovenaren de mogelijke inkomsten van de Champions League niet hebben meegenomen in de begroting. Mocht PSV zich ten koste van Benfica weten te plaatsen voor het miljardenbal, dan stijgt dit bedrag aanzienlijk.


De begrotingen in de Eredivisie in het seizoen 2021/22



CLUB BEGROTING CLUB BEGROTING
1. Ajax 160 miljoen euro 10. Heracles Almelo 14 miljoen euro
2. PSV 85 miljoen euro 11. Willem II 13,5 miljoen
3. Feyenoord 65 miljoen euro 12. PEC Zwolle 12,7 miljoen euro
4. AZ 27,5 miljoen euro 13. Sparta Rotterdam 11 miljoen euro
5. Vitesse 25 miljoen euro 14. NEC 10 miljoen euro
6. FC Twente 23 miljoen euro 15. Go Ahead Eagles 8,5 miljoen euro
7. FC Utrecht 22,1 miljoen euro 16. RKC Waalwijk 8,1 miljoen euro
8. FC Groningen 20 miljoen euro 17. SC Cambuur 8 miljoen euro
9. sc Heerenveen 16 miljoen euro 18. Fortuna Sittard 7,5 miljoen euro


Ajax heeft zich, net als alle andere clubs die zich hebben gekwalificeerd voor de groepsfase van de Champions League, alvast verzekerd van een premie van 15,64 miljoen euro, 390.000 euro meer dan afgelopen jaar. Ook PSV kan dat bedrag bijschrijven als het zich plaatst voor de groepsfase van het belangrijkste Europese toernooi. Mocht AZ zich plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, dan is het verzekerd van 3,63 miljoen euro. Voor Vitesse en Feyenoord ligt 2,94 miljoen euro klaar aan startgeld bij deelname aan de Conference League.

Net als PSV nam ook Feyenoord een financiële injectie voortkomend uit Europees voetbal niet mee in de begroting. De Rotterdammers bezetten momenteel de derde plek achter Ajax en PSV met 65 miljoen euro. Feyenoord kent een daling van drie miljoen euro ten opzichte van vorig jaar, mede als gevolg van de coronapandemie. Elke thuiswedstrijd zonder publiek kostte de club 900.000 euro. Algemeen directeur Mark Koevermans smeekte om die reden in maart bij sponsoren om af te zien van het compensatiegeld waar ze officieel gezien wel recht op hadden. Het ging om een bedrag van zo'n vijftien miljoen euro.

Mocht Feyenoord zich plaatsen voor de Conference League, dan wordt de begroting omhoog getild naar ruim zeventig miljoen euro. De club uit Rotterdam-Zuid is nog op zoek naar een spits, maar is door de huidige situatie afhankelijk van buitenkansjes. Het is dan ook maar de vraag of die nieuwe doelpuntenmaker er gaat komen. De top vijf wordt afgesloten door AZ en Vitesse. De Alkmaarders, die volop in de race zijn voor deelname aan de Europa League en woensdagavond tegenover Cetic staan, hebben 27,5 miljoen euro begroot. AZ heeft net als Feyenoord en PSV geen Europees voetbal begroot.

In de onderste regionen wordt het dit seizoen lastig voor Fortuna Sittard (7,5 miljoen), SC Cambuur (8 miljoen) en RKC Waalwijk (8,1 miljoen). De laatste plaats voor de Limburgers is opmerkelijk te noemen, daar verwacht werd dat een van de promovendi die plaats in zou nemen. Go Ahead Eagles staat met 8,5 miljoen euro echter net boven de streep, net als NEC (10 miljoen). In Deventer wordt druk gekeken naar mogelijkheden om de Adelaarshorst uit te bouwen, waarmee de club in de toekomst een stabiele Eredivisionist hoopt te worden.

Meer nieuws

Öztürk spot opvallende uitblinker in Serie A: 'Ik zag dit niet in de Eredivisie'
0
VZ Kort: FC Utrecht langer door met routinier Jens Toornstra
77
Eredivisie-clubs opgelet: Tjaronn Chery komende zomer op te pikken
13
'Zoekend Ajax en PSV sturen scouts af op Europese halve finale'
18
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
69
Footy Headlines lekt 'artistiek en uniek' uitshirt van Ajax voor komend seizoen
34

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties