Dnipro verrast Napoli opnieuw en bereikt finale van Europa League

Napoli ging in de eerste helft op zoek naar de broodnodige goal, maar werd in de gutsende regen van Kiev voldoende tegengewerkt door Dnipro. De grootste kans in de eerste helft was voor Gonzalo Higuaín, die vrij voor het doel werd gezet door Gökhan Inler maar op doelman Denis Boyko stuitte. Na een gelijk opgaand eerste kwartier namen de bezoekers het heft nadrukkelijker in handen en na een half uur kregen zij weer een mogelijkheid: Boyko ranselde een kopbal van Higuaín uit zijn doel. Dnipro wilde koste wat kost de nul houden, maar zocht zo nu en dan ook de aanval op. Evgen Seleznev had na 34 minuten voor de 1-0 kunnen zorgen, maar Mariano Andújar had een goede parade in huis op het schot van de bonkige spits. De eerste helft bleef daardoor gespeend van doelpunten.

Beide partijen kregen na rust steeds meer last van het opspattende water, maar na een klein uur viel er plots een doelpunt in het Olimpiysky Stadion. Seleznev kopte een voorzet van Evgen Konoplyanka in de korte hoek binnen en zette het Dnipro van trainer Myron Markevich daarmee op rozen. Napoli moest daardoor twee keer scoren en Dries Mertens bracht na zijn invalbeurt in ieder geval leven in de brouwerij. Hij was zo'n beetje de enige man die voor het gevaar zorgde bij Napoli en tien minuten voor tijd werd een Napolitaanse poging nog van de lijn gehaald. Een doelpunt zat er voor de mannen van Benítez echter niet in. Via Nikola Kalinic en Matheus (lat) was Dnipro, dat nog nooit een grote Europese prijs won, in de slotfase zelfs nog dicht bij de 2-0.