Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'240.000 doden, niet te bevatten, het lijkt hier veel erger dan in Europa'

Laatste update:

In Boston is de situatie rondom de coronacrisis nog niet zo extreem als in bijvoorbeeld New York, de brandhaard van het virus in de Verenigde Staten met ruim 3.000 doden en circa 122.000 besmettingen. "Er heerst hier een enorme rust", vertelt Büttner in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Je voelt die enorme leegte." In Boston zijn inmiddels 15 mensen overleden aan het coronavirus, terwijl er 1877 besmettingsgevallen bekend zijn. "Alles is onwezenlijk", verzucht de Nederlandse linksback. "Ik krijg de hele crisis eigenlijk vooral zijdelings mee. Het virus staat niet aan de voordeur, maar houdt wel het hele land in de greep."

"Wat hier gebeurt, gebeurt bij jullie in Nederland ook. We maken allemaal hetzelfde mee", aldus Büttner, die alleen voor noodzakelijke dingen zoals boodschappen nog de deur uitgaat. "Alleen de winkels die in de noodzakelijke levensbehoeften voorzien, zijn nog open. Shopping is nu dus de supermarkt en drogisterij in. Ja, dat is uitermate interessant. Ik loop er in en net zo snel weer uit. Iedereen is voorzichtig. Ik ook. Ik vermijd contact. Ik houd me aan de regels. We moeten dit allemaal nemen zoals het is. Zoals het nu gaat, is er geen volledige lockdown."

Büttner vindt het jammer dat hij voorlopig niet in actie kan komen voor New England Revolution. De oud-speler van onder meer Vitesse en Manchester United begrijpt echter heel goed dat er momenteel belangrijkere zaken spelen in de Verenigde Staten. "De voetbalcompetitie? Daar is hier niemand mee bezig." Spijt van de stap naar de Major League Soccer heeft hij allerminst. "Joh, dit is echt in alles een geweldige ervaring. En de coronacrisis staat buiten mijn invloed. Of ik nu in Nederland of Amerika zit, dat maakt niet uit."

De ervaren vleugelverdediger denkt dat het nog wel even duurt voordat de coronacrisis volledig onder controle is in de Verenigde Staten. "De cijfers rond corona in Amerika zijn schrikbarend. Een verwachting tot 240.000 doden, ik kan dat absoluut niet bevatten. Het lijkt hier veel erger dan in Europa", concludeert Büttner. "Maar dit is zo'n immens land. Wij gaan met het vliegtuig naar uitwedstrijden. Zitten we uren in de lucht. Dat maakt de cijfers ook onvergelijkbaar met Nederland."

Meer nieuws

Stekelenburg noemt twee spelers die definitieve selectie Oranje niet gaan halen
3
NOS: Ajax zit unaniem op hetzelfde spoor en gaat voor één man
2
Studio Voetbal volledig eensgezind over speler van het jaar in Eredivisie
8
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
14
Paris Saint-Germain verslaat FC Metz, dat ondanks nederlaag juicht
9
Bizot gaat met Stade Brest de Champions League in na helpende hand Farioli
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties