Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Doek valt voor Ajax in verlenging tegen Dnipro

Laatste update:

Ajax hoopte de 1-4 overwinning op sc Heerenveen een passend vervolg te geven en toonde meteen aanvallende intenties in de eigen Amsterdam ArenA. Arek Milik schoot na een goede diepe bal van Daley Sinkgraven twee meter voorlangs en na zeven minuten voorkwam doelman Denis Boyko met een knappe redding een mooi doelpunt van Anwar El Ghazi. Ajax had het commando stevig in handen en de beginfase was dan ook veelbelovend. Dnipro was nog wat zoekende, maar ging na het eerste kwartier met meer vertrouwen spelen. Dat leverde een serie hoekschoppen op en vooral vanaf de linkerflank met Evgen Konoplyanka en Egídio zorgden de bezoekers voor gevaar.

Na een half uur deed ook Nikola Kalinic een poging, maar zijn schot werd uit de hoek gedoken door Jasper Cillessen. Dnipro ging wel steeds brutaler en overtuigender voetballen en het publiek van Ajax werd ongeduldiger. De eerste goede kans was wel weer voor Ajax: El Ghazi trok de bal hard en laag voor op Ricardo Kishna, maar de linksbuiten kon er niet goed bij. Kishna zette even later Boyko aan het werk met een schot in de korte hoek en Milik kopte voorlangs. Na rust begonnen beide partijen niet onaardig en was de eerste mogelijkheid voor de rood-witten: Sinkgraven legde de bal af op de uitstekende spelende Bazoer, maar zijn schot werd geblokt.

Het tijdrekken bij Dnipro was intussen al begonnen en daar toonde vooral back Léo Matos zich bedreven in. Op een moment dat niemand er eigenlijk rekening mee hield, opende Ajax de score. Bazoer kroop voor tegenstander Konoplyanka, troefde Egídio af en punterde de bal vervolgens in het doel van Boyko. De ArenA ontplofte en de opluchting was groot. Na het openingsdoelpunt schakelde Dnipro overigens wel weer een tandje bij. Twintig minuten voor tijd werd het bijna 1-1: Roman Bezus kopte na een vrije trap van Konoplyanka een paar centimeter naast de kruising. Een kwartier voor tijd dook spits Kalinic ook op voor het doel van Cillessen, maar zijn schot werd weggebokst door de Oranje-international.

Ajax kreeg in het restant van de reguliere speltijd nog één schietkans: Boyko verwerkte een knal van Bazoer tot hoekschop. De formatie van Frank de Boer hoopte in de verlenging door te drukken, maar kreeg het deksel op de neus. Konoplyanka draaide na 97 minuten naar binnen en vond met een schot van ongeveer zeventien meter de verre hoek: 1-1. De Boer greep in en bracht met Mike van der Hoorn een stormram binnen de lijnen, want er moesten nog twee doelpunten worden gemaakt. De enige kans in de eerste helft was hierna voor Bruno Gama en dus moest het in de tweede helft van de verlenging gebeuren voor Ajax. Van der Hoorn kopte de 2-1 binnen, maar verder kwam Ajax niet meer.

-
'Dnipro is over twee wedstrijden de verdiende winnaar'

Meer nieuws

NAC walst in spektakel over negental Excelsior heen en kan Eredivisie ruiken
15
Tottenham Hotspur heeft eerste zomeraanwinst al in selectie rondlopen
2
Van de Ven is 'niet rancuneus' en schikt voor bijna half miljoen met Volendam
12
Voetbalzone is op zoek naar nieuwe stagiairs! (hbo+)
0
VPRO drijft de spot met Marco van Basten en grapt met Ajax-DNA-testwebsite
9
De EK-selectie van Oranje-opponent Polen: dit zijn de kanshebbers woensdag
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties