Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Doelman Xavier Mous zet op 28-jarige leeftijd punt achter voetbalcarrière

Laatste update:

Mous kondigt het 'transfernieuws' aan via LinkedIn. "Na een fantastische voetbalperiode is voor mij het juiste moment aangebroken om de focus te verleggen naar nieuwe uitdagingen." De sluitpost krijgt enorm veel reacties op het nieuws.

De doelman is trots op wat hij bereikt heeft in het profvoetbal. "Op tienjarige leeftijd beginnen in de jeugdopleiding van Ajax was het startschot van achttien jaar intensief investeren in een professionele voetbalcarrière en dat heeft mogen leiden tot bijna 200 wedstrijden in het betaalde voetbal voor Jong-Ajax, TOP Oss, SC Cambuur, PEC Zwolle en sc Heerenveen", aldus Mous.

Toch heeft Mous weloverwogen het besluit genomen te stoppen. "De laatste vijf jaar heb ik, na mijn studie, mijn fulltime voetbalcarrière gecombineerd met parttime werken als fiscalist bij Deloitte op de (internationale) Business Tax praktijk. Ik heb onwijs veel zin om me hier volledig op te gaan focussen en daarnaast te genieten van meer tijd met mijn gezin!" Op Transfermarkt wordt de marktwaarde van Mous nog altijd getaxeerd op 350.000 euro.

Het is onbekend of Mous na afloop van zijn contract in Heerenveen nog op zoek is gegaan naar een nieuwe club. In totaal stond hij twee seizoenen onder contract in Friesland. Daarin kwam Mous tot 39 officiële wedstrijden. Zeven keer wist de Haarlemmer zijn doel schoon te houden.

Mous genoot een groot deel van zijn jeugdopleiding bij Ajax. De Amsterdammers pikten hem in 2005 op bij de Koninklijke HFC. Na vier seizoenen werd de doelman te licht bevonden, waarna hij aan de slag ging bij HFC Haarlem. Ajax bedacht zich vervolgens, waardoor Mous tussen 2010 en 2014 weer op Sportpark De Toekomst te vinden was. Bij Ajax wist de rechtspoot uiteindelijk niet door te breken.

Toch groeide Mous uit tot een verdienstelijke doelman in het betaald voetbal. Na wedstrijden voor Jong Ajax, TOP Oss, SC Cambuur, PEC Zwolle en Heerenveen stopt de teller uiteindelijk op 183 officiële wedstrijden in de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie en TOTO KNVB Beker.

Meer nieuws

Becker schudt Sinkgraven van zich af en scoort prachtig uit 'onmogelijke' hoek
0
Arsenal legt de bal weer bij Manchester City na overwinning op Bournemouth
62
Ipswich keert na afwezigheid van 22 jaar terug in de Premier League
12
Live meepraten in LaLiga: Real Madrid - FC Cadiz
15
Eljero Elia gaat op Instagram de confrontatie aan met Jan Joost van Gangelen
8
Yankuba Minteh: binnen twee jaar van zandvlaktes naar uitblinken bij Feyenoord
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties