Doelpunt Strootman niet genoeg voor zege Roma op Sardinië

Roma wilde de 4-0 overwinning van vorige week op Udinese een goed vervolg geven tegen Cagliari, dat de Serie A begon met een 3-1 nederlaag tegen Genoa. De bezoekers, die eerder deze week door FC Porto werden uitgeschakeld op weg naar de groepsfase van de Champions League, zaten zondagavond al vroeg op rozen. Scheidsrechter Paolo Mazzoleni wees al na vijf minuten naar de stip, waarna Diego Perotti Roma vanaf elf meter Roma naar een 1-0 voorsprong schoot.

De bezoekers uit Rome hadden de wedstrijd aardig onder controle en bouwden de voorsprong vlak na rust uit. De tweede helft was pas net begonnen toen Strootman de 2-0 maakte. Een voorzet vanaf rechts werd door Edin Dzeko met het hoofd klaargelegd voor de Nederlandse middenvelder, die in kwam lopen en doelman Marco Storari kansloos liet.

Het tweede doelpunt was voor Cagliari het teken om bij te schakelen. De thuisploeg gooide de schroom van zich af en maakte jacht op de aansluitingstreffer. Deze viel tien minuten na de tweede Roma-treffer en kwam op naam van Marco Borriello, die scoorde tegen zijn oude werkgever. Cagliari was helemaal terug in de wedstrijd en zette aan in de hoop op de gelijkmaker.

Die gelijkmaker kwam er, vlak voor tijd. Waar Edin Dzeko in de slotfase stuitte op Storari, was het in de 87ste minuut aan de andere kant van het veld wél raak. Een voorzet van Mauricio Isla werd op waarde geschat door Marco Sau, die hard in kwam lopen en de 2-2 binnen kopte. Met dat doelpunt redde hij een punt voor Cagliari, want in de absolute slotfase wist Roma niets meer terug te doen.