Dominant Feyenoord speelt met debutant Calvin Stengs gelijk in De Kuip

Calvin Stengs mocht het meteen vanaf de eerste minuut laten zien bij Feyenoord. Hij startte als valse rechtsbuiten. Verder was er een basisplek voor de zeventienjarige Leo Sauer (linksbuiten), terwijl Igor Paixão bij afwezigheid van Santiago Giménez in de spits startte. Ezequiel Bullaude ontbrak in de wedstrijdselectie, wat volgens 1908.nl alles te maken had met de concrete belangstelling van Vasco da Gama. Aan de kant van Villarreal begon voormalig FC Groningen-spits Alexander Sørloth, die eerder deze week overkwam van RB Leipzig, op de bank.

Feyenoord domineerde de eerste helft volledig. Na een vrije trap van Paixão (redding doelman Filip Jörgensen) en een schot dat net naast ging van Quinten Timber was de grootste kans tot dan toe voor Mats Wieffer. De middenvelder schoot in de 25ste minuut van dichtbij hoog over. Enkele minuten later liet Stengs zich zien met een goede voorzet, maar niemand wist de bal binnen te koppen. Vlak voor rust was de eerste kans voor Villarreal aan de andere kant van het veld wél raak: Gerard Moreno zette voor met een lobje, waarna Capoue de bal in één keer fraai uit de lucht nam. Zo gingen de Spanjaarden rusten met een onverdiende 0-1 voorsprong.

Vroeg in de tweede helft kwam Feyenoord op gelijke hoogte. Yankuba Minteh, die al dan niet buitenspel stond, werd naar de grond gewerkt door de ingevallen doelman Pepe Reina. De toegewezen penalty werd benut door Jahanbakhsh: 1-1. Ook in de fase daarna bleef de thuisploeg dominant. Zo schoten Antoni Milambo en Gjivai Zechiël net naast en redde Reina op een poging van Minteh. In de slotfase wist Feyenoord geen grote kansen meer te creëren, terwijl Timon Wellenreuther vlak voor tijd nog redding bracht op een inzet van José Luis Morales.