Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Donsah: 'Mijn vader heeft zeven dagen door de woestijn gelopen'

Laatste update:

Donsah voetbalde van zijn zesde tot zijn vijftiende op blote voeten en speelde in de jeugd bij DC United in Asante Akim. Hij werd gescout door Palermo en via Hellas en Cagliari kwam hij deze zomer bij Bologna terecht, dat hem met een verplichte koopoptie huurt. Er wordt gefluisterd dat Juventus reeds met Bologna heeft afgesproken dat de international van Ghana Onder-20 in de toekomst in Turijn gaat voetballen. Officieel is dat echter nog niet.

In een interview met de roze sportkrant La Gazzetta dello Sport blikt Donsah terug op zijn leven en carrièrepad tot dusver: "God heeft mij gebracht waar ik nu ben, want in mijn eentje kan ik het niet aan. Ik kan alleen maar alles geven en hard werken. Ik wilde best bij Cagliari blijven om in de Serie B te voetballen, maar Bologna wilde mij graag hebben", aldus Donsah, die in mei nog even in verband werd gebracht met PSV.

"Mijn moeder heeft altijd gezegd dat je alle kansen die je tegenkomt moet aangrijpen", gaat de controleur verder. "Mijn vader pakte zijn kans en ging naar Italië. We hoorden twee weken niets van hem en hij had zeven dagen in de woestijn gelopen. Hij zei dat hij in een kleine boot met 22 anderen naar Libië zou gaan en ze waren bang dat het bootje zou kapseizen. Eén persoon zorgde voor onrust, dus die werd overboord gegooid."

"Mijn vader vertrok uit Ghana omdat hij onze studie en het eten niet meer kon betalen. Ik heb zelf in plantages gewerkt, maar dat is gevaarlijk omdat je gebeten kan worden door slangen. Toen mijn vader weg was, stuurde hij geld naar huis, maar ik heb in totaal vier of vijf jaar niets meer van hem gehoord. Soms belde hij wel, maar dan was ik toevallig voetballen, dus liep ik hem net mis. Hij is tegenwoordig niet de enige. Hij ging weg voor werk, maar tegenwoordig zijn de mensen echt op de vlucht."

"Ik roep de Italianen daarom op: als je kan, help alsjeblieft. Ik heb een vriend die ook voetballer wil worden en ik heb gezegd dat hier mensen wonen die hem willen helpen. Bologna is een gastvrije stad (...) Doordat ik op blote voeten heb gespeeld, is mijn voet zo hard als steen! Ik heb geen Engels gestudeerd om dokter te worden, maar om beter te begrijpen. Ik wilde bijvoorbeeld weten wat er in mijn contract stond. Ik hoop over en paar jaar ook naar Engeland te kunnen, dat is mijn droom", besluit Donsah.

Denk jij dat Juventus Godfred Donsah gaat halen?

Meer nieuws

Clubleiding van Inter niet blij met actie Dumfries en denkt na over sanctie
10
Davy Klaassen doet boekje open over vertrek bij Ajax: 'Toen zij vertrokken...'
15
De EK-selectie van Spanje: dit zijn de spelers die kans maken
8
Woerts meldt definitief akkoord Van Persie en Heerenveen; wachten op witte rook
13
V/d Vaart zou duo aanstellen voor opvolging Arne Slot; Afellay enthousiast
23
Wie is de Italiaanse idealist die mogelijk de nieuwe trainer wordt van Ajax?
6

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties