Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Donyell Malen: 'Ik hoorde hem zeggen dat ik te dik binnenkwam'

Laatste update:

Malen werd in de jeugdopleiding bij Ajax gezien als groot talent en het leek een kwestie van tijd voordat hij door zou breken in de hoofdmacht. Zover kwam het niet, want op jonge leeftijd maakte hij de overstap naar Arsenal. In de zomer van 2017 keerde hij terug naar Nederland, om voor PSV te aan spelen. Na een jaar bij de beloften kwam hij vorig seizoen al vaak aan spelen toe in het eerste elftal. Sinds dit seizoen mag Malen zich vaste basisspeler noemen in de ploeg van hoofdtrainer Mark van Bommel.

Dat hij het niet gered heeft bij Arsenal steekt hem niet. Waar hij wel van baalt zijn de woorden van Andries Jonker. De voormalig hoofd jeugdopleiding van the Gunners zei onlangs dat Malen te dik zou zijn geweest. "Ik hoorde hem zeggen dat ik te dik binnenkwam. Dat verbaasde me. Ze waren bij Arsenal al twee maanden bezig toen ik kwam. Dan zit je natuurlijk niet meteen op hetzelfde niveau. Wedstrijdfit was ik nog niet, maar te dik? Nee", aldus Malen, dit seizoen in alle competities goed voor vier doelpunten.

"PSV haalde me in 2017 over om terug te komen naar Nederland. Ik heb er veel aan gehad om eerst met Jong PSV in de Eerste Divisie te spelen", vervolgt Malen. "Alles was een ervaring: je leerde voor het eerst op te boksen tegen mannen van 28 of 31 jaar. Voor het eerst spelen voor een vol stadion bij Fortuna Sittard, dat om het kampioenschap streed. Het blijkt dat veel jongens die nu op hoog niveau spelen een 'Jong-team' als tussenstap hebben gehad in de Jupiler League. Ook Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong."

Malen, die dit seizoen twintig keer hoopt te scoren, ziet bij zichzelf nog genoeg verbeterpunten. "Twintig goals in de competitie is geen verplichting, maar ik vind zo'n aantal met mijn kwaliteiten wel reëel. Het afronden moet nog wel rustiger. Ik moet nog klinischer zijn. Dat is ook weer een kwestie van ervaring. Ik denk dat je het leert met de tijd", adus Malen, die het zondagavond om 20.00 uur met PSV opneemt tegen RKC Waalwijk.

Het is terecht dat Donyell Malen is opgeroepen voor Oranje

Meer nieuws

Hoe Galatasaray en Fenerbahçe ooit bijna één club werden
2
FC Nantes-aanvaller weigert te spelen vanwege anti-homofobie-boodschap op shirt
0
Youth League-winnaar klaar voor het eerste van AZ: 'Er liggen kansen'
10
Vermoedelijke opstelling Ajax: Steven Berghuis keert terug in de basiself
7
Real Madrid bereikt principeakkoord met Modric en nadert deal met ander icoon
12
'Het publiek in Nice was al heel snel op het voetbal van Farioli uitgekeken'
13

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties