Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

'Donyell Malen is wereldkampioen in het postzegelvoetbal van Wenger'

Laatste update:

Jonker was tussen 2014 en 2017 actief als hoofd jeugdopleidingen bij Arsenal. Hij memoreert dat Malen zonder zijn medeweten werd weggeplukt uit de jeugdopleiding van Ajax. "Er zat een jongetje in de gang. Hij zei: 'Goedemorgen meneer Jonker.' Ik dacht: wacht even, dit is Nederlands", blikt de clubloze trainer terug bij Rondo op Ziggo Sport. "Hij zei dat hij bij het eerste ging trainen. Dat had Mino Raiola voor hem geregeld."

Daarna kwam Malen in een onzekere situatie terecht, vertelt Jonker. Het meetrainen met het eerste elftal van toenmalig trainer Arsène Wenger ging hem goed af. "Wenger deed passoefeningen van een tot tien meter, positiespel op een postzegel en partijspel op een postzegel. Daar is Malen wereldkampioen in. Dat kan hij geweldig. Hij moest in de Onder-23 spelen tegen twee man van Swansea City van 1,95. Dat ging niet. Dat was geen postzegelvoetbal."

Volgens Jonker werd Malen vervolgens 'bij het vuilnis' gezet en moest hij terug naar de Onder-18, waar hij ook wisselspeler werd. Toen raakte Malen 'het helemaal kwijt', maar hij wist volgens Jonker een streep te zetten onder de moeilijke periode. "Hij heeft keihard gewerkt en mentale begeleiding georganiseerd. Met de Nederlanders hebben we hem zoveel mogelijk geholpen. Toen heeft hij zichzelf uit het dal geknokt, tot hij weer in de Onder-23 stond en Wenger hem weer mee liet trainen met het eerste elftal."

Tot een debuut in het eerste elftal kwam het echter nooit. Jonker merkt dat trainers het in Engeland niet aandurven om eigen talenten op te stellen. Ze mogen weliswaar vaak meetrainen, maar in de Premier League blijven kansen uit. "Het is gewoon te risicovol. Als je daarmee verliest, word je geslacht. Dat kan niet. Al die talenten komen niet aan de bak in Engeland." Dit seizoen kwam Malen voor PSV tot scoren tegen BATE Borisov in de voorronde van de Champions League en tegen NAC Breda in de Eredivisie.

Verovert Donyell Malen dit seizoen een basisplek bij PSV?

Meer nieuws

Pak 50x je inzet als Real Madrid en Bayern München allebei scoren!
0
Speler van Borussia Dortmund reist om deze reden apart naar CL-kraker in Parijs
2
Derksen ergert zich groen en geel aan sportverslaggever: 'Het is zo stuitend'
8
Van Europa veroveren naar degradatie, faillissement en een nieuwe opleving
11
Ajax shopt bij Sparta en haalt jongere broer van Jorrel Hato naar Amsterdam
41
Genadeloze Carragher adviseert speler van Man United te stoppen met topvoetbal
39

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties