Door bizarre actie van Donk overgespeelde wedstrijd prooi voor Besiktas

Het Kasimpasa van coach Shota Arveladze had in het eerste bedrijf niet veel te vertellen tegen Besiktas, dat Galatasaray in de rangschikking is genaderd tot een punt. Na een klein halfuur werd de verdediging van de thuisploeg uit elkaar gespeeld door een strakke inspeelpass, de aanvalslinie van Besiktas stond duidelijk geen buitenspel en Almeida rondde van dichtbij af. De assist kwam van de van Arsenal afkomstige Oguzhan Özyakup, die daarvoor in de jeugd van AZ speelde. Een paar minuten later was het al 0-2. Kasimpasa dekte slecht bij een hoekschop, een kopbal kon nog gekeerd worden, maar Pedro Franco stond op de juiste plek om binnen te prikken.

Ook de 0-3 viel nog voor de onderbreking en daarmee was de wedstrijd wel gespeeld. Na een vlugge aanval over de rechterkant werd de bal in twee instanties ingekopt. Veli Kavlak was degene die het ding als laatste raakte met zijn hoofd. Vlak na rust kreeg Serdar Kurtulus een tweede gele kaart en daardoor geloofde Kasimpasa er nog even in, maar spannend werd het geen moment. Bij Kasimpasa stond Ryan Babel in de basis, Ryan Donk viel vlak na rust in.