Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Door Johan Derksen afgeserveerd idee wordt mogelijk realiteit in Eredivisie

Laatste update:

Kinderen zijn volgens wetenschappers minder besmettelijk voor het coronavirus en zouden zodoende een relatief kleine bijdrage leveren aan de verspreiding ervan. Bovendien hebben besmette kinderen amper te lijden onder het virus, waardoor het volgens Mossou een goed idee zou zijn om hen toe te laten tot de stadions zolang pubers en volwassenen niet welkom zijn. "Sjoerd Mossou moet dagelijks een columnpje maken. Ik heb dat ook dertig jaar dagelijks gedaan. Zo'n stukje schrijven is niet het probleem, je moet gewoon een zinvol onderwerp hebben. Ik heb het stukje van Sjoerd gelezen, maar dit vind ik geen goed idee", reageerde Derksen woensdag bij Veronica Inside kritisch.

"We moeten realistisch zijn: er wordt gevoetbald voor lege tribunes. Met kinderen wordt dat alleen maar een chaos. Die kinderen doe je daar ook geen plezier mee. Die worden na een halfuur balorig, die gaan rennen over de tribunes. Dat wordt helemaal niks", aldus de flamboyante en ervaren analist. Hoewel het idee van Mossou dus vrij snel werd afgeschoten door Derksen, lijken de clubs in de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie wel serieus geïnteresseerd.

Het Algemeen Dagblad heeft navraag gedaan bij diverse clubs en het draagvlak voor het voorstel van Mossou lijkt groot. "Een ludiek idee. En zeker iets om over na te denken", zo reageert algemeen directeur Gerbrands van PSV bijvoorbeeld. "Al is het geen oplossing voor de directe financiële moeilijkheden die er zijn. En het heeft natuurlijk nog de zekere organisatorische haken en ogen."

"Alles beter dan die lege betonnen bakken die je te zien krijgt als je wedstrijden zonder publiek speelt", vult PEC Zwolle-voorzitter Adriaan Visser aan. "Misschien dat mensen die slechts nauwkeurig naar alle technische aspecten van het spel kijken daar nog iets aardigs uithalen, maar als gewone supporter vind ik er niet veel aan." Bij AZ en FC Emmen is een dergelijk scenario al besproken en ook Sparta Rotterdam zegt het initiatief 'zeker' te omarmen 'als de overheid het toelaat'. Datzelfde geldt voor NEC. "Het was een droom over een volle Goffert met 12.000 kinderen. Zij zijn de toekomst, onze fans van morgen", zegt directeur Wilco van Schaik van de Nijmegenaren. Wouter Gudde vindt dat clubs ook hun 'maatschappelijke betrokkenheid' moeten laten. "Laat kinderen uit achterstandswijken naar binnen."

Lijkt het jou een goed idee om vanaf 1 september alleen kinderen toe te laten in de stadions?

Meer nieuws

Perez turft bij AZ - Twente het aantal spelers dat meekan bij Feyenoord of PSV
7
Ajax gaat op zoek naar een rechtsbuiten: 10 potentiële kandidaten op een rij
29
Sporting is kampioen van Portugal door onverwachtse uitglijder van Benfica
8
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
15
Voormalig keeper van PSV Georg Koch (52) heeft tragisch nieuws: 'Ik ga dood'
6
AS Roma baalt van gemiste megakans Tammy Abraham tegen Juventus
5

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties