Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Door racisme ontsierd duel met Engeland kost Bulgaarse bondscoach de kop

Laatste update:

Er werd de voorbije tijd al gespeculeerd over het vertrek van Balakov en hij heeft nu zijn ontslag hebben ingediend, wat betekent dat er na een aantal maanden een einde komt aan zijn bondscoachschap. De 53-jarige oefenmeester trad afgelopen zomer in dienst als keuzeheer bij de Bulgaarse nationale ploeg, als opvolger van Petar Hubchev. Balakov werkte eerder voor onder meer Grasshopper Club Zurich, FC Sankt Gallen, Hajduk Split, 1.FC Kaiserslautern en FC Litex Lovetch, alvorens hij aan de slag ging als bondscoach van Bulgarije.

De reactie van Krasimir Balakov na de wedstrijd tegen Engeland

Tijdens het met 0-6 verloren duel met Engeland waren er vanaf de tribune apengeluiden richting de donkere spelers te horen, terwijl verschillende fans ook de nazigroet brachten. "Ik heb de liederen waar jij op doelt persoonlijk niet gehoord", zo reageerde Balakov na afloop. "Ik zag wel dat de scheidsrechter de wedstrijd stillegde. Maar het wangedrag kwam niet alleen van de Bulgaarse fans, ook de Engelse supporters gedroegen zich slecht met hun gefluit en geschreeuw tijdens ons volkslied en met hun woorden richting onze spelers in de tweede helft. Dat vind ik onacceptabel."

In een reactie op Facebook zwakte Balakov later zijn uitspraken af. "Ik veroordeel dit gedrag ten zeerste en wijs racisme af als een vorm van gedrag dat in strijd is met de moderne menselijke omgangsvormen. Dit is een vooroordeel dat stamt uit het verleden en voor altijd moet worden uitgebannen. Ik wil dit heel duidelijk gezegd hebben: gezien het feit dat er beledigingen van dergelijke aard zijn geweest, bied ik als bondscoach van de nationale ploeg van Bulgarije mijn excuses aan de Engelse spelers aan en aan iedereen die hierdoor is gekwetst."

De gebeurtenissen tijdens de wedstrijd tegen Engeland hebben een behoorlijke impact op de Bulgaarse voetbalbond. Naast Balakov, is ook de gehele directie opgestapt. Borislav Mihaylov, president van de Bulgaarse voetbalbond, legde zijn functie neer, evenals vice-president Yordan Letchkov. Laatstgenoemde moet volgens de Bulgaarse media wel eerst een opvolger voor de vertrokken Balakov zien te vinden.

Logisch besluit?

Meer nieuws

De Telegraaf weet welke Italiaanse topclub gaat voor Kenneth Taylor
8
Brobbey begrijpt woeste ploeggenoot op het veld niet: 'Hij praat moeilijk'
29
Sem Steijn onthult waarom Van Nistelrooij naast Maurice Steijn zat: 'Heel gaaf!'
19
Van Hooijdonk: 'Hij is voor alle topclubs een aanwinst! Ik zou hem blind halen'
8
Jans waarschuwt PSV over transfertarget: 'Moet veel meer doen buiten het veld'
1
Steven Bergwijn clasht hard met Mike Verweij van De Telegraaf
68

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties