Dortmund bekert verder, wisselend debuut voor Beerens en Kostic

Stuttgarter Kickers - Borussia Dortmund 1-4
Ondanks prima weerwerk van de derdeklasser nam Dortmund na een half uur de leiding. Oliver Kirch vond met een prachtige pass Lukasz Piszczek, die Henrik Mkhitaryan in staat stelde om van dichtbij te scoren. De gasten vatten het karwei daarna te licht op, en kwamen voor rust een aantal keer met de schrik vrij. Vijf minuten na de hervatting bracht Pierre-Emerick Aubameyang alsnog verlichting na een fout achterin bij de thuisploeg, maar die 0-2 hield niet lang stand. Randy Edwini-Bonsu tekende vijf minuten later namelijk voor de aansluitingstreffer. De thuisploeg rook daarna bloed, maar moest twaalf minuten voor tijd alsnog definitief capituleren: Aubameyang tekende op aangeven van Piszczek voor de 1-3. In de slotfase zorgde Adrián Ramos voor de 1-4 eindstand.

Viktoria Köln - Hertha BSC 2-4
Het duel met Viktoria, uitkomend in de Regionalliga West, leverde het elftal van Jos Luhukay niet al te veel problemen op. Na een dik halfuur tekende Ronny voor de 0-1, waarna Beerens zijn moment greep. Een fout achterin bij Viktoria stelde de van AZ overgekomen aanvaller in staat om de bal met een handig wippertje in het doel te werken. Genki Haraguchi leek de wedstrijd na rust te beslissen, maar de gastheren kwamen knap terug tot 2-3 en maakten er zodoende toch nog een wedstrijd van. De 2-4 van Julien Schieber, een kwartier voor tijd, bleek echter de definitieve genadeklap.

VfL Bochum - VfB Stuttgart 2-0
Het officiële debuut van de van FC Groningen overgenomen Kostic zal weinig indruk hebben gemaakt op de nieuwe fans van de Serviër. Bochum, vorig jaar vijftiende in de 2. Bundesliga, was namelijk de bovenliggende partij en drukte dat ook uit in de cijfers. Simon Terodde opende al vroeg in de wedstrijd de score en deed dat drie minuten na rust nog eens dunnetjes over. Na een knap uitgevoerde, vliegensvlugge counter stond de maker van de 1-0 opnieuw aan het eindpunt van de aanval. Een klein kwartier later werd Kostic naar de kant gehaald ten faveure van Alexandru Maxim, maar veel effect sorteerde het niet. De 2-0 stand bleef namelijk tot het laatste fluitsignaal behouden.