Dortmund en scorende Huntelaar bieden Bayern kans uit te lopen

Borussia Dortmund - Fortuna Düsseldorf 1-1
Het geduld van de aanval van Borussia Dortmund werd lange tijd op proef gesteld, maar vlak voor rust viel de verdiende openingstreffer. Na voorbereidend werk van Lukasz Piszcek combineerden Kevin Grosskreutz en Jakub Blaszczykowski en schoot de Pool de 1-0 achter Fabian Giefer. Fortuna Düsseldorf, dat vorige week verrassend van Hamburger SV had gewonnen, maakte in defensief opzicht een goede indruk, maar had voor rust te weinig stootkracht om ook aanvallend iets te kunnen laten zien. Jürgen Klopp, die voor de 150e keer bij een competitieduel van BVB op de bank zat, keek goedkeurend toe hoe zijn ploeg vlak voor rust toesloeg.

Na dik vijftig minuten spelen zorgde Fortuna Düsseldorf voor het eerste gevaar voor het doel van Roman Weidenfeller. Ivan Paurevic kreeg de bal na een vrije trap van Ken Ilsö, maar mikte naast het doel van die Borussen. Enkele minuten later verprutsten de bezoekers opnieuw een kans, toen Marcel Schmelzer alleen in het doel stond maar de inzet van Stefan Reisinger ongelukkig door Ilsö werd geblokt. Fortuna Düsseldorf werd almaar sterker en in de 78e minuut viel de 1-1. Na een voorzet van Thomas Kruse kopte Reisinger van dichtbij binnen. Dat was tevens de eindstand, daar Borussia Dortmund ook niet van de rode kaart voor Paurevic vlak voor tijd kon profiteren.

Hamburger SV - Schalke 04 3-1
Zonder Van der Vaart en Ibrahim Afellay, maar mét Huntelaar startten HSV en Schalke dinsdag aan hun duel. Het werd geen hoogdravende eerste helft: na een half uur ging het tempo behoorlijk omlaag en beide teams wisten geen echt grote kansen te creëren. Tolgay Arslan redde een keer op de lijn na een kopbal van Chinedu Obasi en Huntelaar mikte voorlangs bij een redelijke mogelijkheid. Na rust hoefden de fans niet lang meer te wachten op een goal. Roman Neustädter leverde de bal in bij HSV en uit de daaropvolgende uitbraak joeg Beister de bal met links de verre hoek in.

En dik tien minuten daarna was het weer raak, toen Artjoms Rudnevs de bal ontving na een goede actie van Beister. De Letse spits draaide zich om, bleef oog in oog met Lars Unnerstall rustig en mikte raak in de linkerhoek: zijn vierde treffer van het seizoen. Stevens had tegen zijn oude club toen al een wissel doorgevoerd en zorgde met Julian Draxler direct voor een tweede nieuwkomer. Ook Jefferson Farfán kwam er snel in. Huntelaar maakte het vervolgens spannend, door vanaf de penaltystip de 2-1 aan te tekenen na een vreemde handsbal van invaller Tomás Rincón. HSV kreeg echter ook nog een strafschop en die werd door Milan Badelj succesvol de linkerhoek ingetrapt.

Eintracht Frankfurt - FSV Mainz 05 1-3
Het moeilijk te kloppen Eintracht had het dinsdag vrij lastig tegen FSV Mainz. Doelman Kevin Trapp moest die Adler al snel te hulp schieten en maakte een schot van Andreas Ivanschitz onschadelijk. Diezelfde Ivanschitz boekte na ruim een kwartier van zo'n tien meter afstand alsnog succes na een één-twee met Shawn Parker. Parker zorgde met de rust in zicht vervolgens eigenhandig voor de verdubbeling, door tussen drie man in de bal raak te volleren. De score liep na rust verder op tot 0-3 via een vrijstaande Nikolce Noveski, alvorens Adam Szálai een eigen doelpunt maakte en Eintracht een dienst bewees. Die Nullfünfer eindigden het duel met een man minder, na tweemaal geel voor Julian Baumgartlinger.

Hannover 96 - SpVgg Greuther Fürth 2-0
De thuisploeg speelde geen denderende eerste helft, maar ging wel met een minimale voorsprong de rust in. Mame Biram Diouf verzilverde een rebound, nadat doelman Max Grün een inzet van Didier Ya Konan half had gekeerd: 1-0. Na de vroege openingsgoal waren de bezoekers beter, maar dat resulteerde niet in de gelijkmaker. Het tweede bedrijf kende een levendig begin, met kansen over en weer, maar al snel daalde het tempo. In de 69e minuut verdubbelden die Niedersachsen de voordelige marge. Uit een vrije trap van Jan Schlaudraff kopte Mario Eggimann de 2-0 tegen de touwen. Door de zege nesteld Hannover 96 zich steviger in de subtop.