Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico's van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Dortmund handelt razendsnel en betaalt recordbedrag voor vervanger Haaland

Laatste update:

Ook Bayern München werd met Adeyemi in verband gebracht, maar de drievoudig Duits international heeft zijn keuze definitief laten vallen op Dortmund. De transfer is dinsdagmiddag beklonken, zo maakt Dortmund bekend op de officiële kanalen. De presentatie volgt kort na het bericht van Manchester City dat er een principeakkoord ligt om Haaland in de zomer over te nemen. Adeyemi is al de derde zomeraanwinst van Dortmund. Eerder maakte BVB de komst van Niklas Süle en Nico Schlotterbeck al bekend.

"Als kleine jongen was ik gefascineerd door het snelle voetbal dat Dortmund speelt", laat Adeyemi in een eerste reactie op de clubsite weten. "Daarom werd het me al snel duidelijk dat ik graag zou willen overstappen naar Dortmund toen ik hoorde van de interesse. Ik heb bewust voor de lange termijn (tot medio 2027, red.) getekend omdat ik ervan overtuigd ben dat we een goede selectie zullen krijgen dat, met de steun van de fantastische supporters, op termijn in staat zal zijn om serieus mee te doen om de titel en deze te winnen."

Adeyemi wordt volgens Duitse media overigens niet gezien als directe vervanger van Haaland. De Noor wordt gezien als een klassieke spits, waar Adeyemi meer een aanvaller met een actie is. Laatstgenoemde werd door Salzburg op zestienjarige leeftijd weggehaald bij Unterhaching. De aanvaller brak twee jaar geleden door in het eerste elftal van de Oostenrijkse topclub en beleeft nu met 23 doelpunten in 42 officiële wedstrijden een ijzersterk seizoen. Mede daardoor werd Adeyemi in september van het vorige kalenderjaar voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Duitsland. Inmiddels heeft de Duitser met Nigeriaanse roots drie interlands achter zijn naam staan.

Dortmund wilde aanvankelijk niet voldoen aan de vraagprijs van Salzburg, maar doet nu water bij de wijn om de transfer te voltooien. Adeyemi wordt dus de duurste aankoop uit de clubhistorie, een record dat op naam stond van Ousmane Dembélé (in 2016 voor 35 miljoen euro overgekomen van Stade Rennes). Bayern probeerde nog even tussen het persoonlijke akkoord van Dortmund en de aanvalsleider te komen, maar slaagde daar niet in. Der Rekordmeister zag in de Duits international de opvolger van de mogelijk vertrekkende Robert Lewandowski.

Is dit een goede zet van Borussia Dortmund?

Meer nieuws

In mei nog een buitenlandse wedstrijd bezoeken? Bekijk de ticketshop!
0
Verrassende kritiek op rendement Veerman: 'Hij moet meer doen uit open spel'
4
Ochtendbladen zijn unaniem over 'grote architect' achter landstitel van PSV
12
Volendam-captain Mirani gaat door het stof na misplaatste uitspraak over Vitesse
12
Van der Vaart weet nu al wie kampioen wordt van de Eredivisie in 2024/25
44
Europese topclub voerde afgelopen weken gesprekken met management Ten Hag
29

Meer sportnieuws

Het is niet (meer) mogelijk om te reageren op dit document.
Reacties