Dortmund kent ondanks eigen goal jubilaris Lewandowski perfecte start

Dortmund - Eintracht Braunschweig 2-1
Eintracht Braunschweig wordt gezien als degradatiekandidaat nummer één in Duitsland en Dortmund leek dit varkentje dan ook wel even te kunnen wassen. De bezoekers boden echter goed tegenstand, met name in het begin. Na negentig seconden kreeg men ook de eerste goede kans van de wedstrijd, maar Dennis Kruppke schoot niet goed in. Na een kwart wedstrijd vond de gastheer zijn ritme en Braunschweig werd gedwongen om zich te beperken tot verdedigen. Dortmund was in de eerste helft echter niet creatief genoeg en probeerde het vooral via afstandsschoten. Die Löwen kregen voor rust nog één goede kans; na slap uitverdedigen volleerde Norman Theuerkauf net naast. Nuri Sahin mikte voor rust nog over.

Dortmund kwam in de tweede helft beter voor de dag, mede doordat de vermoeidheid bij Braunschweig toesloeg. Na ruim een uur leek men op voorsprong te komen, maar de goal van invaller Reus werd wegens buitenspel afgekeurd. Hierna liet ook Pierre-Emerick Aubameyang, die vorige week een hattrick maakte, een dot van een kans liggen. De Gabonees werd vervangen door Jonas Hoffman en na een geniale pass van Mats Hummels mikte hij de bal via de paal tegen het net: 1-0. De thuisfans waren opgelucht en Reus maakte er uit een penalty nog 2-0 van. In de slotseconde scoorde ook Robert Lewandowski nog, alleen deed hij dat in eigen doel. De eer van het bezoek was hierdoor gered.

1. FC Nürnberg - Hertha BSC 2-2
Hertha BSC won vorige week met liefst 6-1 van Eintracht Frankfurt, maar de hoofdstedelingen konden zondag niet verrassen. De ploeg van Nederlander Luhukay gaf de driepunter in de voorlaatste minuut weg; Hiroshi Kiyotake bepaalde toen namelijk de eindstand op een 2-2 gelijkspel. De thuisploeg, FC Nürnberg, stond bij rust nog met 1-0 voor door toedoen van Josip Drmic, maar na de pauze bogen Sami Allagui en Ronny (strafschop) de score om. Hertha heeft nu vier punten en heeft dus nog niet verloren in de Bundesliga; net als Bayer Leverkusen, Bayern München, FSV Mainz, Werder Bremen en Dortmund.